Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogy kezdjek hozzá az angol...

Hogy kezdjek hozzá az angol tanuláshoz? Gyakorlati tanács kellene.

Figyelt kérdés

Felnőtt vagyok. Szeretnék társalogni angol nyelven másokkal (mostmár lenne kikkel.) de még nem tudok beszélni. Sok-sok szót tudok, de mondatokat alkotni, és nyelvtant sem tudok.

Valakinek valami praktikus tanácsa? Tanárhoz járni is szeretnék később, most nincs időm a munka mellett, itthon szeretnék legalább valami konyhanyelvi alapfokra szert tenni.

Köszi ha valaki tud segíteni tanácsokkal :)

2015. márc. 4. 21:05
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

olvass könyveket,amik könnyített nyelvvel vannak írva

szerezz egy tankönyvet (most már vannak nagyon jók+hanganyaggal) és kezd el az elejétől.

esetleg levelezőtársakat keress.

ha gondolod,írhatsz nekem is

2015. márc. 4. 21:20
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm aranyos vagy. :) Konkrét könyvet is tudnál ajánlani, amivel kezdjek?
2015. márc. 4. 21:46
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Sok hanganyag hallgatása, rengeteg sorozatnézés (én a Jóbarátokat néztem annak idején végig, nagyon sok minden onnan ragadt meg), akár meséket is nézhetsz (én most spanyolból csinálom ezt, elég vicces :D). Nekem az vált be, hogy mielőtt elkezdtem volna tanulni a konkrét nyelvtani részt, azelőtt már halljam, érzékeljem, hogy aztán hol és milyen helyzetekben használják (mondjuk egy igeidőt - ez pl. angolban különösen jó lesz, pláne, ha mondjuk ez az első nyelved, mert ugye teljesen eltérő az "időfelfogásuk" a miénktől). Sok sikert! :)
2015. márc. 4. 22:59
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen Neked is! :) Zöld kezek mentek! :)
2015. márc. 4. 23:47
 5/6 anonim ***** válasza:
Az Assimil angolul könnyűszerrel nagyon jó otthoni tanuláshoz.
2015. márc. 5. 17:27
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi! :)
2015. márc. 31. 23:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!