Hogyan tanuljam meg a francia kiejtést?
Most kezdtem el franciát tanulni, a második diplomámhoz kell. Angolból már van felsőfokúm, de kell egy középfokú vizsga is másik nyelvből.
Nekem a francia nagyon tetszik és érdekel is.
A kérdésem az, hogy felnőttként hogyan tudom elsajátítani a kiejtését?
Nekem az az észrevételem, hogy bár vannak kiejtési szabályok, hogy mely betűkapcsolatokat hogyan kell kiejteni, egyszerűbb lehet, ha úgy tanulom meg, mint annak idején az angolt: minden szóhoz, kifejezéshez megtanulom a kiejtését és leírását.
Akik tanultak/ tanulnak franciául, hogyan tanulták/tanulják a kiejtését?
Hiába hallgatok zenéket, nézek filmeket, az szórakozásnak jó lehet, de attól még én magam nem tudom a kiejtést gyakorlatban.
Azzal egyetértek, hogy érdemes megnézni és feljegyezni az egyes szavak kiejtését, főleg az alapvetőbbekét, mert azok fontosak is, és igen sok is közöttük a kivételes. Itt meg is lehet nézni és meg is hallgatni bármely szót:
A különböző hanganyagok onnantól lesznek rendkívül hasznosak, ha már tudod, hogy MIRE kell figyelni. Ezért javaslom nagyon pl. ezeket a könyveket tanulmányozásra:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!