Milyen részekből áll az angol Cambridge C1 vagy/és C2 nyelvvizsga, tapasztalatok?
Én még 2001-ben voltam C2-ön Londonban. A részeket nem írom le, azt már megkaptad, meg a neten is szépen fent vannak.
Viszont én nagyon ajánlom, hogy készülj egy ajánlott olvasmányból (remélem nem mondok hülyeséget, és azóta nem törölték el). Akkor még 3 volt megadva, kb. 150 oldalasak, és ezekből lehetett választani, ha akartál. Csak a jelentkezéskor fel kell tüntetni, hogy te az egiyk könyvből akarsz vizsgázni. A fogalmazási témák közt is azt választottam (valami 95 %-ot kaptam rá, igaz jellemábrázolást kérdeztek, és én irodalom szakos vagyok). A szóbelin is a könyvről beszélgettünk, és szerintem sokkal jobb volt, mintha a génkezeléstől elkezdve az euthanázián át bármiről kérdezhettek volna, nem volt meglepetés. Így sokkal jobban fel lehet rá készülni. A képes résznél azt kellett elmondani, hogy hogyan kötöm a képet a sztorihoz (a címlap volt egyébként, aminek mondjuk a sztorihoz nem sok köze volt, mert egy festmény volt rajta, én egyedül a hangulatot tudtam kötni a sztorihoz), meg azt kérdezték meg, hogy hogyan vinném filmre a könyvet. A szóbelire is jó magas pontszámot kaptam, úgyhogy szerintem így elég könnyű volt.
Ú, jó komoly nyelvvizsgának tűnik. Akkor ha jól sejtem, jelzőkből és azok szinonimáiból toppon kell lenni.
Esetleg elárulod, hogy mennyit fizettél a nyelvvizsgáért Londonban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!