Van egyáltalán esélyem felvenni a versenyt azokkal, akik eleve többnyelvűek?
19 éves vagyok, jó nyelvérzékem van, viszont se lehetőségem külföldi utazásokra, se rokon, ismerős, akivel tudnám gyakorolni a nyelveket, amiket tanulok. Természetesen így is meg lehet tanulni jól, hiszen itt az internet, könyvek, csak sokkal több munka, és olyan érzés, mintha mindig behozhatatlan hátrányban lennék. 12 éve tanulok angolul, de mivel nincs senki, akivel tudnék gyakorolni, a mai napig hiába vagyok verhetetlen írásban, alig merek megszólalni (pedig azt mondják a kiejtésem is nagyon jó)
Vannak, akik ebbe beleszületnek, és nagyon irigylem őket emiatt, ilyen idősen már több nyelvet beszélnek folyékonyan.
Komoly terveim vannak a nyelvekkel, tolmács és fordító szeretnék lenni, és nagyon érdekel az elméleti nyelvészet is, csak nem tudom, hogy merjek-e nagyot álmodni ilyen konkurencia mellett...
Hát, fordítottam már sztorikat ismerősöknek, meg egyszer egy biológiai témájú tudományos cikket, azt mondták rájuk, hogy nagyon jól sikerültek, úgyhogy ez kis reménnyel tölt el, írásban tényleg jó vagyok, viszont szóban bravúrosan szɑr :D
Interpals.net-hez már volt szerencsém, temérdek emberrel próbálkoztam beszélgetni, de soha nem élt meg 2-3 napnál többet a kapcsolat. Egy brittel tudtam olyan jól eldumálni, hogy évekig leveleztünk, de vele sem tartom már a kapcsolatot :/
Nyelvsuliban ugye minden modul után vizsga volt, nyelvvizsgáztam is, meg kétszer érettségiztem angolból (közép és emelt) a szóbelivel mindenhol gondjaim voltak, mivel ugye nem tudom gyakorolni. Pedig a kiejtésem mindig megdicsérik, hogy annyira native-es de nem tudom kamatoztatni :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!