Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angol beszéd, kommunikálás...

Angol beszéd, kommunikálás gyakorlása, hogyan egyedül?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

34 éves vagyok. Szeretnék kimenni hajóra szobalánynak dolgozni. Viszont az angol nyelv komunikálással gondjaim vannak. A kérdést megértem, de nem tudok válaszolni, nem megy a folyékony beszéd. Hiába tanultam, készültem a felmérőre, nem megy. Hiába olvasok, hallgatok szövegeket, párbeszédeket, beszélni nem tudok még mindig. Mit csináljak? Nincs kivel gyakorolnom, és pénzem sincs még többet költeni nyelvtanárra. A közvetítői díj + a rapjegy is éppen elég lesz.

Hogy lehet egyedül gyakorolni a beszédet?

2015. febr. 20. 13:31
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

17 éves vagyok, 12. osztályos. A gimnázium elején kezdtem angolul tanulni, de (személyes okok miatt) 10. osztály 2. félévétől kezdve magántanuló vagyok. Nyelvtanárra nincs pénzünk, így egyedül tanulok angolul. Egy középfokú nyelvvizsga már simán menne.

Én a beszédet (mint minden mást) egyedül tanultam, gyakoroltam. Kigondoltam egy helyzetet, és elkezdtem magammal beszélgetni. Vagy kerestem egy tárgyat, és arról meséltem magamnak. Gondolkodtam olyan dolgokon, amik érdekeltek - angolul. Ha nem jutott eszembe egy szó, körülírtam, de közben lejegyeztem magamnak, hogy később megnézhessem a szótárban. De csak később, mert egy valódi beszédhelyzetben nem kezdhetek el szótárazni.

Az olvasás, szövegek hallgatása is jó módszer, de (szerintem!) az inkább a hallás utáni szövegértést fejleszti.

Még egy tipp: a neten vannak olyan oldalak, ahol angol anyanyelvűekkel (is) lehet beszélni. Ezeket érdemes kipróbálni. Írásban mindig több idő van gondolkodni, mint szóban. (Az ilyen oldalakon vannak olyanok is, akik szintén magyarok, és angolul tanulnak, így ha valami nem megy, akkor lehet magyarul kérdezni.)

Remélem, hogy segítettem, sok sikert a tanuláshoz! :)

2015. febr. 20. 13:43
 2/2 A kérdező kommentje:
Igen! :) Köszönöm a válaszodat! Sok sikert a tanuláshoz, sulidhoz neked is! :)
2015. febr. 20. 16:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!