Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ezt elfogadják nyelvvizsgának?

Ezt elfogadják nyelvvizsgának?

Figyelt kérdés

Akár munkahelyen, akár oktatási intézményben.

Tehát az általánost magyarul jártam, de a gimnáziumot ukrán nyelven, úgy is érettségiztem le. Ezt elfogadják nyelvvizsga gyanánt?

2015. febr. 8. 09:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
50%
Nem.
2015. febr. 8. 09:24
 2/13 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Tehát, ha egy nyelv a második anyanyelvem, de nincs róla papírom, akkor az nem ér semmit?

2015. febr. 8. 12:31
 3/13 anonim ***** válasza:
33%

137/2008-as kormányrendelet "14. § (1)44 Az idegen nyelven folytatott és befejezett tanulmányokat igazoló, államilag elismert, külföldi közoktatási intézményben szerzett érettségi bizonyítvány ...államilag elismert általános, egynyelvű, komplex típusú felsőfokú nyelvvizsgának felel meg."

Minek válaszol olyan, akinek fogalma nincs.

2015. febr. 8. 12:36
 4/13 anonim ***** válasza:
0%
De, van fogalmam. De a kérdező esetében ez nem olyan egyszerű, mint ahogy a törvényben le van írva. Melyik számára az idegen nyelv? Ő is azt írja, hogy a második anyanyelve (gondolom az ukrán) vagy hogy is? Hol tette le az érettségi vizsgát? Gondolom Ukrajnában, akkor a magyar nyelv az idegen nyelv. Azt akarja beszámíttatni itt Magyarországon?
2015. febr. 8. 13:32
 5/13 anonim ***** válasza:
42%
Na ne játszd itt az értetlent, nyilvánvalóan az ukrán az idegen nyelv, hiszen Magyarországon vagyunk. Is igen, az Ukrajnában letett érettségit akarja elfogadtatni, mivel úgy szól a törvény.
2015. febr. 8. 14:38
 6/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, akkor írok egy kis háttér információt.

Tehát magyar az anyanyelvem, az ukrán utána jött. Általánost Magyarországon jártam, anyukám magyar. Aztán költöztünk ki Ukrajnába, mivel az apám ukrán (otthon is beszéltek velem ukránul, de alapvetően otthon többnyire magyarul beszélünk, persze tudunk ukránul és oroszul is). És itt, Ukrajnában érettségiztem le egy ukrán tannyelvű intézményben (egyébként van néhány magyar is). Tehát lényegében úgy jön ki, hogy magyar anyanyelvű vagyok, de a tanulmányaimat egy külföldi, ukrán nyelvű suliban fejeztem be.

2015. febr. 8. 15:20
 7/13 A kérdező kommentje:
Ja, az ukránt akarom beszámíttatni idegen nyelvnek.
2015. febr. 8. 15:22
 8/13 anonim ***** válasza:

Nem kell honosítani az érettségit?

De nyelvvizsgának akkor sem hinném, hogy elfogadnák, hiszen az érettségi alapvetően nem nyelvvizsga, Magyarországon is csak akkor egyenértékű a nyelvi érettségi, ha emelten csinálta vlki és elérte a hatvan százalékot

2015. febr. 8. 18:52
 9/13 anonim ***** válasza:
46%
Ti totálisan analfabéták vagytok? Ha egy háromsoros törvényi idézetet kell elolvasni, az meghaladja a képességeiteket?
2015. febr. 8. 19:35
 10/13 A kérdező kommentje:
Már az Offiban hitelesíttettem, lefordíttattam.
2015. febr. 8. 22:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!