Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Van itt olyan, aki 25 éves...

Van itt olyan, aki 25 éves kora után kezdett el tanulni angolul, nulláról?

Figyelt kérdés

Hogy csináltad, hogy sikerült megtanulni ezt a nyelvet?

Mert ilyen korban (magamon is érzem) egyáltalán nem fogékony az ember ilyesmire, mintha le lenne butulva ezen a téren.

Tizenéves korban sokkal több mindent megjegyez az ember, de idősen... katasztrófa. Esélytelennek érzem magam.

Ha neked sikerült, hogy és milyen módszerekkel? Milyen könyvet, vagy online anyagokat használtál?

Válaszod köszönöm előre is!

2015. febr. 8. 01:56
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Van itt olyan, aki 25 éves kora után kezdett el tanulni angolul, nulláról?

- Én 37 évesen kezdtem el nulláról tanulni az angolt.

Hogy csináltad, hogy sikerült megtanulni ezt a nyelvet?

- intenzív angol oktatásra jártam (kevés sikerrel)

könyvek segítségével, angol nyelvoktató videók segítségével (ennek hatására passzív angol tudásom lett)

Ha neked sikerült, hogy és milyen módszerekkel? Milyen könyvet, vagy online anyagokat használtál?

- Rosette Cd nagyon jó. Könyvek meg minden ami érdekesnek tűnik.. De mint írtam passzív tudásom lett. Végül is valahogy csak boldogulok, csak éppen így nem tudok kommunikálni mint ahogy angolul. ( bár jó lenne, mert eleve kint dolgozom Angliában, de még így sem megy az angol, hogy kint vagyok)

2015. febr. 8. 02:56
 2/6 anonim ***** válasza:
76%
javítok. Szóval jó lenne úgy kommunikálni ahogy magyarul szoktam...:)
2015. febr. 8. 02:57
 3/6 anonim ***** válasza:
88%

Én 55 évesen kezdtem tényleg nulláról. Mivel németül jól értek, ezért a doulingo-val tanultam, Alaptudást símán meg lehetvele szerezni, csak a beszéddel van probléma, ezért most fogok egy conversation-tanfolyamra menni, ahol kimondottan a beszeden van a hangsúly.

Akinek meg 25 eves kora körül csökken a fogékonysága, azzal valami komolyabb baj van.

Ha az ember rendszeresen használja az eszét, akkor nincs olyan, hogy nem tud tanulni (kivéve az orvosilag indolkolt eseteket, de az más téma), inkább akarat kérdése. Aki 25 évesen nem TUD tanulni, az nem AKAR és csak kifogásokat keres

2015. febr. 8. 07:53
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

36 évesen beiratkoztam egy támopos angolra, iszonyat jó csoportunk volt, mindenki korombeli, tényleg tanulni akartak, nagyon jó tanárral.

Én azért mentem, mert untam, hogy sokat kell várni a kedvenc sorozatomra :)

A tanfolyamon megtanultuk az alapokat, onnantól leginkább szókincsbővítés és gyakorlás kellett. Másfél év után csináltam egy középfokot, 94%-os eredménnyel.

2015. febr. 8. 09:54
 5/6 anonim ***** válasza:
Idősen 25 évesen? Ne röhögtess! Javában egyetemista kor! Tele van az internet angoltanulós oldalakkal. [link] Nem kell mindenáron koncepció, több oldalról közelítsd meg, és ne ragadj le a nyelvtannál. Olvasgasd slágerek szövegeit és szótározzál, nem baj, ha a felét nem érted, nézzél filmeket felirattal, abból is ragad.
2015. febr. 8. 12:45
 6/6 anonim ***** válasza:
33 évesen kezdtem el, 1996-ban. 2001-ben középfokú, 2003-ban felsöfokú vizsgàt tettem. 2009-ben bachelor diplomàt tettem le angol bölcseszetböl. Több konferenciàn, sok meerptingen vettem részt, 1 évig külföldön dolgoztam. ----- Hogyan? Nagyon élveztem mindig a nyelvtanulàst, szerettem a pezsgö, fiatalos csoportokat. Sokat érintkeztem külföldiekkel, szerettem, hogy hallom a véleményüket. Minden feliratot lefordítottam, megjegyezyem. Normàl ( heti 2x2 , 3x2 óra) tanfolyamokra jàrtam. Ma is jãrok egyre.
2015. febr. 9. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!