Olasz vagy német?

Figyelt kérdés
Jövő tavasszal szeretnék nyelvvizsgázni?Melyikből jutnék el hamarabb a középfokra?Nyáron több időt tudnék rászánni,most tavasszal napi egy két orát.Mindkettőt nulláról kezdenèm.

2015. jan. 28. 23:47
 1/10 anonim ***** válasza:

Melyik nyelv tetszik, és melyikhez van több lehetőséged, hogy tanulhasd (értem ezalatt az ismerősöket meg a hasonlókat, beszéli-e a családban valaki és ilyenek)?

Amúgy szerintem a német univerzálisabb talán.

2015. jan. 28. 23:51
 2/10 anonim ***** válasza:
Az olaszt hamarabb tudod megtanulni, azt hiszem sok listán az 5 legkönnyebb nyelv között szerepel. Mást nagyon nem tudok róla mondani, mert nem tanultam. Viszont németet igen, aminek leginkább a nyelvtana egy kicsit nehéz. De szerintem jobban megéri, mert talán a munkaerőpiacon is jobban értékelik, ha tudsz németül, mint inkább olaszul. :)
2015. jan. 28. 23:53
 3/10 A kérdező kommentje:
Németet tudnék kivel gyakorolni,tudom hasznosabb de nem tetszik
2015. jan. 29. 00:03
 4/10 demonlord90 ***** válasza:
Én mindkettőt tanultam, az olasz tényleg a legkönnyebb nyelv (az angol után), nekem egy év alatt bőven megvolt a B2. a német viszont aránylag nehéz. Szóval, ha sürgős a dolog, inkább olaszból told le először, utána még lesz időd a németet megtanulni. Ha nyáron van lehetőséged, menj ki dolgozni (akár önkéntesen), nagyon sokat számít (persze, ha már nem a 0-n vagy).
2015. jan. 29. 02:12
 5/10 nicola73 válasza:
A német egy nagyon szép nyelv szerintem. Sokan nem szeretik mert túl szigorú a kiejtése és nem mindenki szimpatizál a német gondolkodásmóddal (übermensch szindróma) 5 évet töltöttem aktív német tanulással és bizton állíthatom megérte. Az irodalmi német nagyon szép és kifejező, meg kell mondjam szebb mint a magyar. Vannak a németben olyan szavak amik magyarra nem lefordíthatók. A német szókincs sokkal kifejezőbb. Én szívesen beszélgetnék, tanulnák veled németet.
2015. jan. 29. 08:12
 6/10 anonim válasza:
Válaszd a franciát, hasonlít az olaszra, de sokkal hasznosabb pl. Franciaországon kívül még Észak-Afrikában, Kanadában és Kelet-Ázsiában (különösen Vietnámban) is beszélik
2015. jan. 29. 14:52
 7/10 A kérdező kommentje:
az is felmerült,de azt hallottam az nehezebb mint a német vagy az olasz.Abból mennyire esélyes eljutni középfokra egy év alatt?Nem mindig tudok napi három órát ráfordítani
2015. jan. 29. 15:59
 8/10 anonim válasza:

A németnél sokkal könnyebb, az olasznál valamivel nehezebb, bár egyes dolgokban pedig könnyebb. A franciában kevesebb igeidő van, mint az olaszban, de a kiejtés meg az írás szabálytalanabb, azonban nem annyira, mint az angolé.

Legelőször minden újlatin nyelv relatíve nehéz, de ha egyet megtanulsz, a többi már könnyebb lesz. Azért érdemes a franciával kezdeni, mert az a leghasznosabb, az olasz tényleg csak Olaszországban hasznos, és ahogy most áll a gazdaságuk, nagyjából ha kivándorolnál ugyanúgy élnél, mint nálunk, munkát meg még nálunk is nehezebb Olaszországban találni.

2015. jan. 29. 17:02
 9/10 anonim ***** válasza:

Na, én beszélem, mind a két nyelvet. Mind a kettő nehéz, csak máshogy. Nem tudom, kiírta, hogy az olasz az 5. legkönnyebb nyelv, nekem az német gyorsabban ment. Az olasz kezdetben könnyebb (csak két nem van...) egy magyarnak, de aztán nagyon eltér a mi gondolkodásunktól. A német - szerintem - a magyarországi német befolyás miatt sokkal közelebb áll a gondolkodásunkhoz, bár ott a nyelvtan kezdetben nehezebb.

A franciát is beszélem, értem, annak az írása, olvasása nehéz, de ha egyszer megszokod, megjegyzed, semmi gond vele.

Az, hogy melyikből juthatsz el hamarabb középfokra függ attól is, hogy miként tanulod, milyen a szisztéma, milyen a tanár.

2015. jan. 30. 11:06
 10/10 anonim ***** válasza:
a latin nyelvek ragadnak mint a kosz az emberre, a némettel kapcsolatban ezt már nem mondanám
2015. febr. 4. 19:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!