Olasz vagy német?
Melyik nyelv tetszik, és melyikhez van több lehetőséged, hogy tanulhasd (értem ezalatt az ismerősöket meg a hasonlókat, beszéli-e a családban valaki és ilyenek)?
Amúgy szerintem a német univerzálisabb talán.
A németnél sokkal könnyebb, az olasznál valamivel nehezebb, bár egyes dolgokban pedig könnyebb. A franciában kevesebb igeidő van, mint az olaszban, de a kiejtés meg az írás szabálytalanabb, azonban nem annyira, mint az angolé.
Legelőször minden újlatin nyelv relatíve nehéz, de ha egyet megtanulsz, a többi már könnyebb lesz. Azért érdemes a franciával kezdeni, mert az a leghasznosabb, az olasz tényleg csak Olaszországban hasznos, és ahogy most áll a gazdaságuk, nagyjából ha kivándorolnál ugyanúgy élnél, mint nálunk, munkát meg még nálunk is nehezebb Olaszországban találni.
Na, én beszélem, mind a két nyelvet. Mind a kettő nehéz, csak máshogy. Nem tudom, kiírta, hogy az olasz az 5. legkönnyebb nyelv, nekem az német gyorsabban ment. Az olasz kezdetben könnyebb (csak két nem van...) egy magyarnak, de aztán nagyon eltér a mi gondolkodásunktól. A német - szerintem - a magyarországi német befolyás miatt sokkal közelebb áll a gondolkodásunkhoz, bár ott a nyelvtan kezdetben nehezebb.
A franciát is beszélem, értem, annak az írása, olvasása nehéz, de ha egyszer megszokod, megjegyzed, semmi gond vele.
Az, hogy melyikből juthatsz el hamarabb középfokra függ attól is, hogy miként tanulod, milyen a szisztéma, milyen a tanár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!