Tudtok nyelvtanulási tippeket adni?
Konkrétan német nyelvről van szó. Egyedül tanulom magamtól. Az alapokkal már tisztában vagyok, tehát nem most kezdtem el. A kérdésem konkrétan arra irányul, hogy nektek milyen tanulási módszer jött be a legjobban?
Egyedül azt NEM tudom megoldani, hogy otthon mindent felcímkézzek, mert nem egyedül lakom.
Ilyen ötleteim vannak:
Hangosan olvasok fel minden feladatot.
Idegen nyelvű könyvekből, vagy újságokból szótározok ki ismeretlen szavakat.
Kevésbé nehéz nyelvezetű meséket olvasok.
Német nyelvű filmeket nézek.
Ezek közül mindegyiket szoktam, de nem tudom melyik mennyire hatásos, vagy felesleges.
Vagy van-e valami amire nem gondoltam, de nagyon hatásos?
Sajnos tanfolyamra és nyelvtanárra nincs pénzem, így ez a lehetőség kilőve.
Ha középfokig akarsz eljutni én Maklári Tamás Német nyelvtani ABC című könyvét ajánlanám.
Hihetetlen, hogy mennyire a lényegre tör és milyen egyszerűen magyaráz el minden szabályt. Fél évig keményen tanultam és végeztem a könyvvel. Előtte 12 évig tanultam iskolában a németet. Megcsináltam egy német szintfelmérő tesztet és 14% lett akkor. Most fél évnyi Maklári Tamás után 87%-ot értem el benne. És nem avgyok pedig egy zseni! :)
Köszönöm a válaszokat!
Ezt a könyvet mindenképp meg fogom venni, mert a magyar nyelvtan nem az erősségem, így jó ha tényleg érthetően van leírva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!