Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Igaza van a barátomnak,...

Igaza van a barátomnak, flegma vagyok?

Figyelt kérdés

9 nyelvet tanultam, 6-ot beszélek. Egy anyanyelvi szint, egy felsőfok, meg 3 B1, meg ugye az anyanyelvem.

Mindből el akarom érni a felső fokot, meg megtanulni még 5-6ot.

Új sulit kezdtem, ahol ezt meg kellett mondani. A csoporttársaim kicsit meglepődtek, de tetszett nekik, nem szólnak le érte.

A barátom kiakadt viszont, hogy ezt flegmaság közölni, csak a felsőfok a nyelvtudás. (neki egy felső és egy középfok van meg)

Kinek van igaza?

2015. jan. 21. 19:37
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Magyarországon sajnos a többség egy idegen nyelvet sem tud, ezért célszerű szerényebben közölni kinek milyen nyelvtudása van, mert aki még egy nyelvvizsgát sem tud letenni nagyon hamar rosszul foglya magát érezni, ha fél tucat nyelvvel dobálózol.

Másik, hogy a saját anyanyelved nem szokás a beszélt nyelvek közé sorolni.

Arról megoszlanak a vélemények, hogy milyen szint számít igazi nyelvtudásnak, de ha egy adott nyelven el tudsz olvasni egy teljes értékű regényt akkor egy rossz szót sem szólhatnak.

Lehet, hogy nagyon jól beszéled az összes nyelvet, de az emberek többségének sajnos hencegésnek fog tűnni a 6, így ha rám hallgatsz a konfliktusok elkerülése érdekében csak annyit kéne mondanod, hogy 2 nyelven beszélsz(anyanyelvi szintű és felsőfokú)

Csoporttársaid nem szóltak le, de biztos van olyan akinek nem tetszett, de jólneveltségből és konfliktuskerülésből ezt nem hozták nyilvánosságra, ellenben a barátod a személyesebb kapcsolat miatt őszintébben kifejti a véleményét.

Félreértés ne essék, nekem nagyon tetszenek az eddig elért eredményeid és sok sikert a folytatáshoz, de hidd el, hogy egy kicsit szerényebb hozzáállással sokkal többre fogod vinni az életben.

2015. jan. 21. 21:42
 12/12 anonim válasza:
Nekem a kérdésből az jött le, hogy magyarul se tudsz. Flegma. Ezt nem erre a szitura használja a magyar...
2017. máj. 30. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!