Milyen nyelvvizsgát érdemes választanom?
Tegnap kezdtem el egy Nyelvtanfolyamot és rajtam kívül már mindenki tudja hogy milyet szeretne csak én nem.
Ahogy neten szét néztem, vegyes kommenteket, véleményeket találtam.
Valamint h az egyikben erősebb a nyelvtan másikban a szókincs.
Amit már alapból furcsállok, hisz.. nem kell mind a kettő ha angolul szeretnék társalogni?
Ahogy tovább nézegettem, rájöttem hogy nekem igazából m1, Nem attól fogok tudni jobban angolul h milyen a nyelv vizsgám.
Az egyetlen ok amiért ki írom ezt a kérdést hogy Melyikkel megyek többre? Pl akár külföldön vagy a továbbtanulásnál?
Mellesleg b2-st azaz közepet fogok tenni, bár lehet később c2 re módosítom ha úgy alakul.
18/f
C2-re nem fogod módosítani, mert olyan Magyarországon nincs akkreditálva, az anyanyelvi szint. Külföldön a nemzetköi vizsgákat fogadják el, pl TELC, ECL, Euro, City and Guilds, Cambridge. Magyarországon a továbbtanuláshoz tök mindegy, melyiket teszed le.
Nyelvtanos kérdésedre: Nem, nem kell mind a kettő, ha társalogni szeretnél, a társalgás ugyanis nem lyukas szövegek kiegészítéséből, vagy 4 közül a helyes forma megtalálásából áll.
Furcsa, úgy olvastam hogy lehet, a nagyobb városokban, akár Pesten is, de Bécsben mindenképpen.
Mellesleg nem segítettél ezzel most sokat. Még mindig nemtudom melyiket válasszam.
Melyik a "menőbb" ha például egy álláshoz kell vagy külföldön bármire.
Akkor ha teljesen mindegy miért van 18 fajta?
Valamint van amelyik könnyebb/nehezebb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!