Japánt, kínait tanulók, ti betartjátok a vonássorrendet?
Az a baj, hogy nem a 横 (függőleges balról-jobbra vonás) az egyetlen, amit fordítva írnál akkor hanem a balról-jobbra függőleges+lefelé pl. a 口 második vonása; Vagy ott van az 儿 második vonása, ahol a hurok balról jobbra halad és "csapódik" vissza balra. Ott a 撇, a 拿 stb. Ami szinten balról-jobbra ill. jobbról balra haladó elemet tartalmaz.
Magadnak bonyolítanád meg.
A kínai írásjelek néhány tucat ismétlődő részből állnak. Ezeket kell megtanulni ill. néhány szabályt:
-fentről lefelé
- balról jobbra
- előbb a vízszintes, utána a függőleges, stb.
összesen 214 történelmi gyök van, amiket 80-100 írásjel ismerete után már felismersz.
a 214-en belül is vannak olyan gyökök, melyek önállóak, mégis tartalmaznak gyököket.
pl: sárkány龍. ha csak a bal felét nézzük is ott van az áll立+ a hold月 gyöke.
szóval amire célzok, az az, hogy egy időután kézre áll, megismered illetve felismered a gyököket.
ez nem csak a vonsásorrenden segít és igazít el, hanem a kézírásod is szebb illetve folyamatosabb tőle, arról nem is beszélve, hogy a jeleket is könnyebben fogod tanulni.
(remélem nem voltam túl bonyolult, ha mégis, akkor bocsi! )
Én mindig be szoktam tartani, hiszen csak úgy lesz szép.
Mindig is kíváncsi voltam, hogy a balkezesek hogyan írják a kanjikat/hanzikat, és hogy okoz-e ez nekik nehézséget. Ezek szerint igen :(
Szerintem nem gáz, ha néhány vonást fordítva húzol, senkinek nem fog feltűnni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!