Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mik a tapasztalatok a Debrecen...

Mik a tapasztalatok a Debreceni Egyetem német nyelvvizsgájáról?

Figyelt kérdés
Feladattípusok, nehézségi szint érdekelne. Köszi előre is!
2010. febr. 6. 21:52
 1/3 anonim ***** válasza:

Gondolom a "Rigó utcaira" vagy kíváncsi. Én középfokún csináltam a németet 2007-ben. Írásbelinél vigyázni kell, hogy ki ne fuss az időből. Biztosra kell menni. Ott szótározni már nincs idő. Attól is függ, hogy milyen szöveget adnak. Én németből voltam. Elég húzós németről magyarra, magyarról németre fordítani. A teszt elég korrekt. A magnónál is szerencse kérdés. A beszélgetésnél meg elő kell adnod magad. Magabiztosság a nyerő. Persze nulla tudással mit sem ér. De gondolom érted. Azért is jó, ha szóbelin jól előadod magad, mert akkor magnón már kevesebb pontot kell összehoznod. De mondjuk mindenkinek más az erőssége.

2007-ben így volt. Amúgy én is kíváncsi lennék, hogy változott-e valami, mert angolból jó lenne menni.

Sokáig nem mertem jelentkezni, de menni kell, mert meg lehet csinálni tanár nélkül is. Nem kell hinni a beszólásoknak, hogy Rigó utcai így meg úgy. Mindig azok húzzák le Debrecent, akiknek nehéz és a semmire akarnak nyelvvizsgát szerezni. Kicsit hosszú lett, de remélem kielégítő választ adtam. A változásokat én is örömmel fogadom.

2010. febr. 8. 15:20
 2/3 A kérdező kommentje:

Nem a rigó utcaira gondoltam, hanem a Debreceni Egyetemnek van egy nyelvvizsgája, dexam-nak hívják, ha jól tudom.

Amúgy azt mondják, hogy a rigóutcai angolt nagyon leegyszerűsítették, mert többen mentek inkább a Telcre. Én Telcen voltam, és az meg egyre nehezebb...

2010. febr. 8. 15:49
 3/3 anonim ***** válasza:
Saját tapasztalataidra hagyatkozz.. Nyomtass ki 1-1 példavizsgát, csináld meg őket, és amelyik a legjobban sikerül, arra menj. Vannak felkészítő könyvek szóbeli és írásbeli részre egyaránt, ezeket érdemes beszerezni. Az áruk nagyjából egy szinten van, az egynyelvűek (TELC, ECL) valamivel drágább. Lehet neked ez a könnyű, másnak az..
2010. febr. 9. 11:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!