Miért ilyen nehéz az angol nyelvtanulás Kanadában?
Sokszor nem egyszerű, az tény. Igazából több dologtól is függhet. Szerintem pl. minél jobb volt a tudásod mielőtt kimentél, annál gyorsabban 'ragadnak' a dolgok. Nagyon alap szinttel tényleg nehezebb (pontosabban többet kell rajta dolgozni). Én pl. középfok felett voltam mikor kimentem és az elején nagyon el voltam veszve - aztán pár hét alatt sokat fejlődtem. De függ a személyiségtől és a tanulási stílustól is. Ha szerencséd van és olyan típus vagy akire 'ragad' a nyelv, akkor nyilván egyszerűbb dolgod van. Ha nem, akkor munkásabb. Amire megpróbálhatsz odafigyelni, hogy ne görcsösen ragaszkodj az angol - magyar megfeleltetéshez: ne próbálj mindent lefordítani és mindent megérteni. Sok esetben egyenlőre megelégedhetsz azzal, ha nagyjából érted miről van szó. Mondjuk minden fél mondatot, vagy minden másodikat (a közeg úgyis segít). Ha meg valami konkrét dolgot kell megérteni, akkor visszakérdezel. Egy idő után egyre hosszabbak lesznek ezek az 'egységek' amiket megértesz. És ne akard a magyar megfelelőket mindenáron megtalálni. Ha nyelvkörnyezetben tanulsz, könnyen előfordulhat, hogy lesznek mondatok/kifejezések amiket értesz, tudod használni, tudod mire vonatkozik, de nem biztos hogy hirtelen találsz rá magyar megfelelőt. A szituációhoz vagy szövegkörnyezethez kösd a dolgokat. Egy hülye példa: nyilván ha valakitől ugyanazt a mondatot hallod mikor találkoztok és közben mosolyog, akkor az valószínűleg olyasmit fog jelenteni, hogy 'Szia, rég láttalak, mi újság?' nem pedig azt, hogy 'A fene törjön ki, te már megint itt vagy?'
Egyenlőre ennyit tudok, de szívesen segítek amit tudok, írj e-mail-t.
(Ha jársz az akváriumban - üdvözlöm a vidrákat :-) )
Nincs benned hiba. Aki azt allitja, hogy 6 honap 1 ev alatt meg lehet tanulni kivaloan/anyanyelvi szinten, az alltatja magat, vagy meg nem tanult nyelveket.
Anyanyelvi szinten nem fogsz megtanulni, mert mindig is lesz akcentusod.
16 evesen mar keso, hogy ne legyen. Ne gyotord magad, tanulj, hallgasd a nyelvet korulotted. Olvass, ebbol megtanulod a nyelvtant es helyesirast, sok kifejezessel egyutt. Nezz sok filmet ebbol meg a beszedet. Csapodj angolul beszelo emberek melle, figyelj, beszelj, ne legyel szegyenlos.
Annak idejen en is igy tanultam, uj lakohely, uj iskola egy szo ottani nyelvtudas nelkul. Nem konnyu, de meg lesz. 3 honap az semmi meg.
És van olyan magyar szavunk is, hogy Kanada, kedves utolsó! :D
PLS don´t hate me
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!