Hogyan tudnám kiegészíteni a hiányos nyelvtudásom?
Az a gondom hogy viszonylag tűrhető szinten vagyok angolból mégis vannak bizonyos alapszintű hiányosságaim ami miatt ugye az egész tudásom összeomlik. De az a baj azt se tudom mik ezek a hiányosságok. Pl sorozatot ha nem túl bonyolult és van hozzá angol felirat akkor simán értem, néha kell leállni és szótárba megnézni az adott szót, illetve nagyjából olvasni is tudok szöveget ha szintén nem túlcicomázott. A szöveg alkotás a fő gond, nyögvenyelősen megy. Egyszerű szövegeket tudok írni. Szóval megértetni meg tudom magam, néha írok is angolul fórumokon stb ott még nem volt gond mindenki megértette amit írtam de azért használok szótárt.
Mégis hol kezdjem a fejlődést? Szókincs nagyjából van, a nyelvtannal van gondom de ugye az borzasztó nagy rész és ha bemagolom azt a sok igeidőt stb az nem úgy megy hogy most a mondat közepén elkezdek gondolkodni, hogy akkor most az egyszerű jelen akkor az dont akkor az .... mert így egy perc mire elmondok egy mondatot. Egy angol anyanyelvű ember se így mondja a mondatokat hogy azon gondolkodik melyik szabályt mondja. Szóval valami más lehetőség kellene, hogy tudjak alap fokon kommunikálni, mert a többi része már megy.
Szóval mik azok a dolgok amiket mindenképp tanuljak meg vagy hogy csináljam mi kellene nekem? Ebben kérnék segítséget mert én nem értek hozzá!
Köszönöm a válaszokat!
Próbálj ki egy olyan (másik) nyelvkönyvet, ami
fejleszt, tehát vannak benne új témakörök, szókincs
meg nyelvtan, meg vannak benne gyakorlófeladatok is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!