Kezdő angolosnak ki mondaná meg pontosan a "I'll" jelentését, használatát? Nagyjából sejtem, de nem vagyok benne biztos. Miért így kell:I'll give /adok/?
I'll - I will
ez jövőidő (az I'll az I will összevont alakja). I'll give - I will give = én adni fogok :D
I'll = I will
A will-let fejezzük ki az olyan olyan jövőidőt, ami:
1. vagy nem biztos -> pl jóslás -> You will pass the exam. (sikerülni fog a vizsgád)
2. ígéretet -> I won't tell it anyone (senkinek sem fogom elmondani)
3. spontán döntést, pl szól anyukád, hogy elfogyott itthon a tej és abban a percben úgy döntesz, hogy -> I'll buy some milk.
a te példádban a spontán döntés miatt lehet, hogy valaki kér tőled egy ceruzát pl és te adsz neki.
a will tagadása a won't.
I'll = I will.
A jövő idő kifejezésének egy módja. Akkor használjuk pl., amikor jóslatokat teszünk, hírtelen döntést hozunk, nem annyira tőlünk függő jövőbeli tervezésről van szó, mint a "be going to"-nál.
I'd = I would
Jelentése: -ná,-né
Pl.: I'd be a doctor = Lehetnék egy doktor.
Használjuk feltétes módban, de spontán is.
2-es típusú feltételes mondatokban az if-es mondat past simple, a második rész lesz would-os. Pl.: If I were you I would go abroad. = Ha a helyedbe lennék, külföldre mennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!