Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Egy ismerősöm szerint nem...

Egy ismerősöm szerint nem kapok plusz pontot az angol nyelvvizsgámért, ha angolból érettségizem. Ez igaz?

Figyelt kérdés
Felsőoktatási felvételi tájékoztatóból vette. Állítólag. Én azonban sehol nem találok erre vonatkozólag semmit sem... és szerintem amúgy is marhaság.. Valaki esetleg, aki ért hozzá elmagyarázná? :)) Köszi, előre is. :)
2010. febr. 3. 14:51
 1/7 anonim ***** válasza:
Hülyeség, ne higyj neki.
2010. febr. 3. 14:57
 2/7 anonim ***** válasza:
Inkább az lehet, hogy ha van középfokú nyelvvizsgád ÉS emeltszintű érettségit is teszel, akkor vagy erre, vagy arra kapod a plusz pontot, hiszen ha mindegyikre kapnál, akkor ugyan arra a tudásra kétszer kapnál pontot. Szerintem az lehet, hogy VAGY-VAGY.
2010. febr. 3. 14:59
 3/7 anonim ***** válasza:

Már hogyne kapnál?!

Kapsz. Nyugi.

Sőt, ha még emelt érettségit is teszel belőle még azért is kapsz pluszpontot, mert emelt. (Márpedig ha a nyelvvizsga megvan akkor az emelt érettségi sem gond.)

2010. febr. 3. 15:01
 4/7 anonim ***** válasza:
Előző vagyok: Na jó, akkor lehet hogy az emeltért nem, bár én eddig úgy tudtam, hogy igen, merthogy csak 60% fölötti eredménynél ad az érettségi középfokú nyelvvizsgát. De akkor ez nem biztos, bocsi. :)
2010. febr. 3. 15:03
 5/7 anonim ***** válasza:
Kapsz,ha középszinten érettségizel. Tehát,ha emelt szinten angolozol+van egy nyelvvizsgád,akkor kaphatod meg csak az egyikért a pontot.
2010. febr. 3. 16:10
 6/7 anonim ***** válasza:

Na, akkor tisztázzuk:

A barátod téved. A tájékoztatóból világosan kiderül: kapsz pluszpontot.

Pluszpontot angol nyelvből (és a többiből is) kétféleképpen szerezhetsz:

1. Emelt szintű érettségivel

2. Nyelvvizsgával

- Emelt érettségi

Ha emelt érettségit csinálsz, és elértél legalább 30%-ot, akkor kapsz 40 többletpontot.

- Nyelvvizsga

Ha középszinten érettségizel angolból, és van egy középfokú nyelvvizsgád, akkor 35 többletpontot kapsz érte.

Ha felsőfokúd van, akkor 50-et.

- Mit történik ha emelt érettségid is van, és nyelvvizsgád is UGYANABBÓL a nyelvből?

Mivel egy nyelv ismeretéért csak egy jogcímen számolható többletpont, a számodra legkedvezőbb pontszámot biztosító jogcímet veszik figyelembe.

Vagyis 40 pontot kapsz - hiába van ott egy nyelvvizsgád is angolból, az a 35 pont nem adódik hozzá.

(Ha viszont egy MÁSIK nyelvből van egy középfokú nyelvvizsgád, akkor igen. DE nyelvtudásért összesen csak 50 többletpont adható, vagyis 40+35=75, de te mégis csak 50 pontot fogsz kapni.)

Remélem érthető volt.

2010. febr. 3. 18:28
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek. Számomra is az derült ki, mint ami az utolsó hozzászólásban olvasható. :))
2010. febr. 4. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!