Hogyan tudnék átállni, vagy egyszerűen ez csak idő?
Brit. Így írják, nem dupla t-vel.
A legjobb megoldás erre, ha angol nyelven nézel filmeket, sorozatokat. Ezekben általában többféle kiejtésű ember is jelen van, így könnyen hozzászokhatsz. Persze nem egyik napról a másikra fog menni, de biztosan fejlődsz majd. Én is így fejlődtem, ma már mindenkit megértek.
Ket angol hallgatasa kozben rafekudhetnel egy kicsit a magyarra is, mert eleg tre a helyesirasod.
Termeszetesen minel tobbet hallgatod egy nyelv kulonbozo dialektusait, annal jobban fogod erteni. Mikor eloszor hallottam skotokat beszelni nekem fel sem tunt, hogy angolul beszelnek olyan durva volt az akcentjuk de mikor a baratnom angolul valaszolt nekik akkor kezdett derengeni, hogy ezek angolul beszelnek.
Par ora duma utan mar kezdtem eleg jol erteni oket es igy evek tavlatabol mar csak nevetek, hgy akkor mennyire "kinaiak" tunt az egesz.
Gyakorlas gyakorlas gyakorlas!
Igen, most így visszaolvasva elég értelmetlen a megfogalmazásom és gyatra a helyesírásom. :D
Köszönöm a hasznos válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!