Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan tudnék átállni, vagy...

Hogyan tudnék átállni, vagy egyszerűen ez csak idő?

Figyelt kérdés
Középfokú nyelvvizsgám van, eddig szinten tartottam és csak 1 csaj videóit néztem folyamatosan, egytől edig értettem amit mondd. Mint tudjuk Britteknél ha egy picit északabbra vagy délebbre él, eléggé meg tud változni a kiejtése. Mást akár britt akár amerikai, nem értem meg. Nem a szavakat nem tudom a szövegből (amit utólagosan megmondtak nekem, hogy az az) hanem nem értem ki. Hogyan tudnék átállni? Csak állandóan hallgatok mást?

2014. dec. 8. 00:43
 1/4 anonim ***** válasza:

Brit. Így írják, nem dupla t-vel.

A legjobb megoldás erre, ha angol nyelven nézel filmeket, sorozatokat. Ezekben általában többféle kiejtésű ember is jelen van, így könnyen hozzászokhatsz. Persze nem egyik napról a másikra fog menni, de biztosan fejlődsz majd. Én is így fejlődtem, ma már mindenkit megértek.

2014. dec. 8. 07:49
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ket angol hallgatasa kozben rafekudhetnel egy kicsit a magyarra is, mert eleg tre a helyesirasod.

Termeszetesen minel tobbet hallgatod egy nyelv kulonbozo dialektusait, annal jobban fogod erteni. Mikor eloszor hallottam skotokat beszelni nekem fel sem tunt, hogy angolul beszelnek olyan durva volt az akcentjuk de mikor a baratnom angolul valaszolt nekik akkor kezdett derengeni, hogy ezek angolul beszelnek.

Par ora duma utan mar kezdtem eleg jol erteni oket es igy evek tavlatabol mar csak nevetek, hgy akkor mennyire "kinaiak" tunt az egesz.

Gyakorlas gyakorlas gyakorlas!

2014. dec. 8. 20:56
 3/4 A kérdező kommentje:

Igen, most így visszaolvasva elég értelmetlen a megfogalmazásom és gyatra a helyesírásom. :D

Köszönöm a hasznos válaszokat!

2014. dec. 8. 22:28
 4/4 anonim ***** válasza:
Segitsegul lehet, ha angolul nezel filmeket angol felirattal. Nem baj ha egy csomo szot nem ertesz, a lenyeg, hogy hallgasd a kiejtest. Egy ido utan meglatod mar a skotot es az ir kiejtest is meg tudod kulonboztetni, vagy az amerikait az ausztraltol stb.
2014. dec. 8. 23:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!