Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mit kellene az ige után írnom...

Mit kellene az ige után írnom még a feladatban a pontozott vonalra? (német)

Figyelt kérdés
[link]

2014. dec. 5. 15:47
 1/4 anonim ***** válasza:

valószínűleg az "ihn", "sie" és "es" valamelyikét. Ha nincs a feladatban rá külön utalás (vagy nem valami szöveg alapján kell megcsinálni), akkor elég odaírni, hogy "es". Ez utal arra, hogy valamiT lógatunk/fektetünk stb. Wir stellen ES = beállítJUK (azt).

Viszont nem tudom, hogy a fährt és a fahre után mégis mit kellene odaírni....

2014. dec. 5. 17:17
 2/4 anonim ***** válasza:

Tehát valóban a tárgyat kell névmással megadni: ihn, sie vagy es, nemtől függően. Pl. der Spiegel=a tükör, vagyis: ihn=azt.

A fahren után is, hiszen itt a fahren azt jelenti, hogy beviszi "azt" pl. a garázsba.

2014. dec. 5. 18:20
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi szépen, én is erre gondoltam...és akkor tárgy esetben kell er/sie/es-t megadni, ugye?:)

Még egyszer köszi, így már menni fog.

Feladatban csak annyi volt megadva, hogy mi hová kerül és kész.:)

2014. dec. 5. 20:59
 4/4 anonim ***** válasza:

Ez azért van így, mert a németben nincs alanyi és tárgyas ragozás. Ha magyarul azt mondom: "felakasztjuk a barna szekrény mellé.", akkor a felakasztjuk szó tárgyas ragozásban van. Ha ezt németül tárgy nélkül mondod: "Wir hängen neben den braunen Schrank.", ez lefordítva: Felakasztunk a barna szekrény mellé. Na de mit? Ezért kell kitenni a tárgyat!

der Spiegel - ihn

die Decke - sie

das Auto - es

die Fliesen - sie

2014. dec. 6. 04:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!