Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan erősítsek rá az angol...

Hogyan erősítsek rá az angol beszédértésben 3 hét alatt? Többi lent.

Figyelt kérdés

Kb. 3 hét múlva találkozom a sógorommal, de már nagyon unom, hogy alig tudjuk megérteni egymást. Ő ért engem, de én nem nagyon értem amit mond.

Régen tanultam már a nyelvet, és akkor is jobbára olvasva és írva, mert a beszédre nem igazán volt lehetőségem. Önszorgalomból tanultam. A szókincsem bőven elég ahhoz, hogy megértessem magam, mert sokat olvastam novellákat angolul, most megint elkezdtem egyet, és észrevettem, hogy ritkán kell szótáraznom.

Ezen kívül -és most lehet kicsit skizofrén amit írok- de sokszor pl. mosogatás közben elképzelek témákat és szitukat egy képzeletbeli emberrel, vagy épp a sógorommal, és gondolatban megbeszélem vele angolul. Ez nagyon elmebeteg? :-)

Elképzelem, hogy én mit mondanék, és ő mit mondana. Az a bajom, hogy bármit elmakogok azt megérti, de én sokszor nem értem a válaszát.

Az is a baj, hogy Ő német, és szerintem akcentussal is beszél, meg alapból foghegyről, ilyen a stílusa, németül is.

Mielőtt írnátok, nincs külföldi adóm jelenleg, nem fizettünk be semmire. :-(

2014. dec. 3. 15:58
 1/2 anonim ***** válasza:
Internetről is le lehet tölteni filmeket, ha máshonnan nem, akkor a youtube-ról. Illetve vannak rövid hallásértés feladatok az 5percangol.hu-n és netangol.hu-n, meg máshol is, ha beírod, hogy listening exercises.
2014. dec. 3. 17:32
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi, rákeresek.
2014. dec. 4. 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!