Hogyan erősítsek rá az angol beszédértésben 3 hét alatt? Többi lent.
Kb. 3 hét múlva találkozom a sógorommal, de már nagyon unom, hogy alig tudjuk megérteni egymást. Ő ért engem, de én nem nagyon értem amit mond.
Régen tanultam már a nyelvet, és akkor is jobbára olvasva és írva, mert a beszédre nem igazán volt lehetőségem. Önszorgalomból tanultam. A szókincsem bőven elég ahhoz, hogy megértessem magam, mert sokat olvastam novellákat angolul, most megint elkezdtem egyet, és észrevettem, hogy ritkán kell szótáraznom.
Ezen kívül -és most lehet kicsit skizofrén amit írok- de sokszor pl. mosogatás közben elképzelek témákat és szitukat egy képzeletbeli emberrel, vagy épp a sógorommal, és gondolatban megbeszélem vele angolul. Ez nagyon elmebeteg? :-)
Elképzelem, hogy én mit mondanék, és ő mit mondana. Az a bajom, hogy bármit elmakogok azt megérti, de én sokszor nem értem a válaszát.
Az is a baj, hogy Ő német, és szerintem akcentussal is beszél, meg alapból foghegyről, ilyen a stílusa, németül is.
Mielőtt írnátok, nincs külföldi adóm jelenleg, nem fizettünk be semmire. :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!