Nyugodtan tedd le ha érzed hogy biztos ,stabil tudásod van és neked lesz jobb a jövőre nézve!:)
2008. aug. 16. 11:42
12/16 anonim válasza:
tedd le nyugodtan a nyelvvizsgát,de eszedbe ne jusson nem bejárni!!nem mondom, néhány óráról hiányozhatsz, de érdemes azért bemenni.ott is tanulhatsz ám mindig újat..a nyelv csak akkor ér vmit, ha használod nap mint nap!! 18 éves korodig még rengeteget felejtenél, ha elhanyagolod!szóval a válasz: érdemes!!!
2008. aug. 16. 15:08
13/16 anonim válasza:
Szerintem akkor már inkább egy előrehozott érettségi. Az érettségi könnyebb mint a nyelvvizsga, alapszinten 80% emelt szinten 60% a limit, hogy megkapd a középfokú nyelvvizsgát. Nem kell belőle még érettségizned is belőle legalább, eggyel kevesebb érettségi tantárgy. A nyelvvizsga nem jogosít fel rá, hogy ne járj be órákra, sem pedig az érettségi, tehát tökmindegy. A nyelvvizsga igen sokba kerül ha elbukod, ráadásul ceruzával iratják, így bármikor belejavíthatnak hogy újra mehessél, és fizess. (megbízhatóság kérdése) Igaz, hogy a középfokú 35 pluszpont érettséginél, de gondolom te addigra már emelt szinten tennéd le, és olyankor asszem nem számít bele az.
Én a helyedben várnék még egy évet (már ha kell középiskolához annyi) és letennék egy emeltszintűt. Az emeltszintű is könnyebb a vizsgánál.
2008. aug. 16. 20:24
14/16 anonim válasza:
Pár dolgot szeretnék javítani az előző hozzászóláson. Ha középszinten 80% fölött teljesítesz érettségin, akkor nem kapod meg a nyelvvizsgát, csak ha emelt szintű érettségit teszel 60% fölött. Ahhoz, hogy elmehess érettségizni kell, hogy legyen 4 évvégi jegyed. Ergó le kell tenned 3 osztályozóvizsgát, ami nem egy egyszerű feladat. Ja és nem minden nyelvvizsgát íratnak ceruzával. Az ECL-t például tollal kell írni, csak a tollal írt részt javítják.
2008. aug. 16. 20:39
15/16 anonim válasza:
Én mennék a helyedben most azonnal: nyelvvizsga és 35 pontod már van. Az osztályozóvizsga viszont már nagyban függ a tanártól, van, aki szivat, van aki nem. De ha szeretnél előrehozott érettségit tenni, akkor ezt még most tedd meg nyelvvizsga után, amíg friss a tudásod! És így, ha már nem kell bejárnod angolra, az heti legalább három szabad óra, amiben foglalkozhatsz a következő idegennyelvvel, vagy készülhetsz felsőfokúra. Mindkettő jobban megéri, mint fölöslegesen ücsörögni angolórán. Nekem kínszenvedés volt a középiskolai angol, mert elég vegyes volt a csoport, és nem tanultunk semmi újat. Elpazarolt idő, márpedig időre szükséged lesz!
2008. aug. 16. 22:19
16/16 anonim válasza:
JA, dcsináld meg...egy gonddal kevesebb...
Eygébként sajnos be kell járni utána órára...(én decemberben csiáltam), csak akkor nem kell, ha leérettségizel...psze előtte osztályoz vizsga...Egyébként azérettségit is érdemes előbb letenni...cska egy tanács...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!