Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Jogosult vagyok a diplomamentő...

Jogosult vagyok a diplomamentő programra, ha csak abszolutóriumom van?

Figyelt kérdés
Nem egyértelmű számomra, hogy abszolutóriummal (BA-képzés) jogosult vagyok-e a diplomamentő programra, mert a www.nyf.hu/szikk/ oldalon pl. az olvasható, hogy "alapképzésben, vagy mesterképzésben abszolutóriumot szerzett személyek" jogosultak. Más helyen "abszolutórium és záróvizsga" szerepel - ami azért fura megfogalmazás, mert abszolutórium nélkül nem is lehet záróvizsgát tenni, tehát ilyen formában az abszolutóriumot felesleges lenne odaírni, és van, ahol egyszerűen "felsőfokú tanulmányait befejezett" személyek szerepelnek. A tanulmányaimat igazából befejeztem, a szakdoga védés hiányzik, ami ugyebár nem számít bele a tanulmányokba.

2014. nov. 20. 09:11
 1/9 anonim ***** válasza:

Itt most kaphatsz "szerintem" ez és ez a válaszokat. De ezzel nem sokra mész. Sokkal jobb ha ezt szépen elküldöd az oktatási hivatalnak így emailben (info@oh.gov.hu), és várod a válaszukat, úgyis az lesz a mérvadó amit ők mondanak.

Ezzel párhuzamosan a www.felvi.hu honlapnak van egy ügyvédje (ugyved@felvi.hu) akihez lehet fordulni írásban oktatással kapcsolatos jogi ügyekkel és válaszol korrekten.

Helyedben én mindkét helyre írnék.

2014. nov. 20. 09:24
 2/9 anonim ***** válasza:
Én oktatok diplomamentőben, de bevallom, megfogtál a kérdéssel. Viszont a gov.hu-s címre írott levélnél gyorsabb és hatékonyabb, ha egy kijelölt képzőintézményt hívsz fel (tehát egy nyelvsulit, ahol folyik diplomamentő képzés). Az ügyintézők és oktatásszervezők ki vannak képezve az ide vonatkozó felnőttképzési szabályokból, szóval csak egy telefon.
2014. nov. 20. 21:23
 3/9 anonim ***** válasza:
Csak akkor vonatkozik rád, ha a diplomád kézhezvételének kizárólag a nyelvvizsga hiánya az akadálya. (A szakdolgozat pedig elég erősen a tanulmányaid részét képezi, mivel ha van nyelvvizsgád, ha nincs, anélkül ugyan nem kapsz diplomát.)
2014. nov. 20. 23:05
 4/9 A kérdező kommentje:
Közben elkezdtem utánajárni, nagyon érdekes a dolog. Azt mondja mindenki, amit az utolsó válaszoló, hogy ha csak a nyelvvizsga hiányzik, viszont a jogszabályok nem egészen így fogalmaznak, már sikerült 2 jogászt is elbizonytalanítanom. Most az a kérdés, hogy érdemes-e "kötekednem" és hátha igazam lesz, vagy inkább írjam meg gyorsan a szakdogámat, hogy tényleg csak a nyelvvizsga hiányozzon? A második megoldás lenne kézenfekvő, viszont én szeretek harcolni. Pl anno amikor egyetemre felvételiztem, nem vettek fel, elutasítottak egy igazolást, majd még a jogorvoslatot is megfellebbezve mégis felvettek végül. Aztán volt egy olyan eset, amikor én úgy értelmeztem, hogy nekem a maximum mértékű szociális támogatás jár az egyetemen, de ők nem így gondolták, sőt még az egyetem jogásza sem, de addig-addig mentem, hogy visszamenőleg megkaptam az egészet egyben. Ami jár az jár. Vagy fogalmazzanak meg olyan jogszabályt, amibe semmivel nem lehet belekötni, vagy harcolok az igazamért. Ez a nyelvvizsgás dolog ugyanez.
2014. nov. 26. 21:01
 5/9 anonim ***** válasza:
Deee... diplomamentőbe már nem lehet jelentkezni. 2015 decemberig nyelvvizsgáznod kellene, ha bekerültél volna, a program akkor véget is ér, és 2016 februárig várják a hallgatói visszajelzéseket, sikerült-e a vizsgájuk. A jelentkezés augusztusban lezárult.
2014. nov. 26. 21:06
 6/9 anonim ***** válasza:
Ja, és feltétel, hogy ne legyen hallgatói jogviszonyod már, ami neked nyilván még van.
2014. nov. 26. 21:08
 7/9 A kérdező kommentje:

utolsó előttinek: ez hülyeség, jelenleg is hirdetik a diplomamentő programokat...

utolsónak: már hogy lenne hallgatói jogviszonyom???

2014. nov. 26. 23:42
 8/9 anonim ***** válasza:
Jahm, igen, én a 240-es órára gondoltam... nem szóltam. Benéztem, mondjuk lehülyeségezni nem kell az ember hsz-ét egy tévedés miatt.
2014. nov. 27. 05:54
 9/9 anonim válasza:
Dec. 31-ig lehet jelentkezni. 240 órás képzésekre is!
2014. dec. 28. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!