Aki csinált Cambridge nyelvvizsgát azokhoz szólna elsősorban a kérdésem. Egy év alatt fel lehet készülni (felsőfokra gondolok)?
Szia, nekem ilyen felsőfokúm van. Nagy fába vágod a fejszédet, mert ez az egyik legnehezebb nyelvvizsga amit választhattál.
Viszont 1 év sok idő. Nem tudom milyen szinten vagy angolból, mert az, hogy sorozatot nézel, nem jelent semmit. Lehet hogy a 70%-át érted meg csak. Olvass sokat angol könyveket, rendszeresen, minden nap. Nyelvtanból nem lehet olyan igeidő, vagy szerkezet amit nem ismersz. Neten találsz hozzá példákat. Piratebay-en pedig van egy cae iso file, ami egy komplett teszt (legalábbis két éve amikor én raktam le ezt, akkor volt). Azzal gyakorolhatsz.
Rengeteg kifejezés és nagy szókincs kell hozzá. Nem tudom milyen a nyelvérzéked, de ha becsületesen tanulod a szavakat, kifejezéseket, és a nyelvtant kívülről tudod, akkor egy év múlva reális esélyed van rá. De kemény munka, az biztos. Sok sikert, kitartás :)
Nem tudom, milyen az a torrent, amit nézel, de vigyázz vele, mert 2015 januárjától megváltozik a CAE vizsga felépítése. Nehogy meglepetésként érjen, ha más feladattípust kapsz a vizsgán, mint amire gyakoroltál. (Nem tudom pontosan, mekkora a változás, lehet, hogy nem kell vele foglalkozni.)
Itt találsz további információt: [link]
A témához kapcsolódóan: szerintem van rá esélyed, hiszen csak egy szintet kell javulnod (B2-C1). Én a C2-eset (CPE) tettem le még júliusban. Úgy gondolom, hogy legjobban a feladatok gyakorlásával lehet készülni. A Writing és Speaking részhez nem árt ha van segítség, mert azokat nem nagyon lehet egyedül gyakorolni.
Még egy dolog: ha látsz egy ismeretlen szót (márpedig szerintem fogsz, mert a Cambridge-féle nyelvvizsgák szókincse elég brutális), először próbáld kitalálni a jelentését, és csak utána nézd meg a szótárban. Mivel a vizsgán nem használhatsz szótárt, hasznos tud lenni, ha magadtól rájössz egy ismeretlen kulcsszó jelentésére.
Ja, és a Writing résznél ne féld használni a szókincsedet, egy-két ritkán használt szó vagy kifejezés sokat dobhat a fogalmazásodon.
Sok sikert a felkészüléshez és a vizsgához!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!