Hogy zajlik ECL nyelvvizsgán a szóbeli vizsga?
Szóbelizni még sosem voltam, úgyhogy nagyon izgulok...:S
És konkrétan milyen témákat kaptatok? Ja és amit még szerettem volna, hogy a témát ők elindítják valahogy kérdéssel, vagy teljesen ránk van bízva a dolog? Kérdezgetnünk kell egymást? (a témakifejtésre gondolok, a képleírást az értem)
Nemrég voltam ECL középfokún. Ott is felveszik magnóra, tehát mikrofonba kell beszélnetek.
Elmondom hogy zajlik az egész:
Bementek a pároddal, leültök, és a vizsgáztatók magyarul elmondják hogy mit kell tennetek majd, miután elindították a felvételt.
Először be kell majd mondanotok a neveteket és beolvasni az azonosító számotokat (arról a papírról amit postai úton küldenek ki a jelentkezés után, tehát amin a vizsgaidőpont van, szóval véletlenül se felejtsd otthon azt a papírt.) De mindezt már angolul. Tehát miután elindult a magnó, már csak angolul beszélhettek.
Miután beolvastátok a számot, be kell mutatkoznotok, mondatok pár dolgot magatokról. (Ezt még nem értékelik)
Aztán ha ez megvan, az egyik vizsgáztató kiválaszt két témakört, egy papíron oda teszi elétek a képet, a kép alatt pedig ott lesz a témakör neve is (pl: environment).
Elárulom, hogy senkit nem érdekel a kép (ezt vizsgáztató tanár mondta nekem). Nem a képről kell beszélni, nem kell elkezdened mondani hogy mit látsz a képen... egyszerűen csak a témáról kell beszélni.
Szóval miután elétek rakta az egyik témát, meg fogja mondani hogy ki kezdje. Csak ennyit mond. Az első témát kettőtöknek kell megvitatni, tehát mindketten beszéltek.
Ezután következik a másik téma, amiről külön-külön kell beszélnetek. Tehát te addig némán ülsz a másik mellett amíg ő mondja.
Hát ennyi lenne. Mi a "shopping" és a "family" témaköröket kaptuk, szerencsére jó könnyű témák.
Ja, és amikor egymással beszélgettek, akkor azt úgy tegyétek, hogy pl a párod állít valamit, te pedig reagálsz rá:
elmondod hogy egyetértesz-e vagy sem, ha igen miért, ha nem miért, majd viszed tovább a témát, kérdezgethettek is egymástól...
(Pl te elmondod egy dolog előnyét, ő meg rámondja hogy, igen igaz, de másfelől viszont... stb...)
A lényeg hogy egyikőtök se beszéljen túl sokat egy végbe, mert akkor félbeszakítják a vizsgáztatók.
Na és próbáljátok meg a témához tartozó szókincseteket minél jobban megcsillogtatni, mert azon nagy hangsúly van.
az elöttem szolok jól mondták nekem is igy volt én német felsőfokon voltam jah és a témaköröket kell betanulni ami fenn van az ecl hivatalos oldalán.
itt találtok tanárok és nyelvkönyvek álta kidolgozoot német felsőfokú és középfokú kidolgozott témaköröket ecl nyelvvizsgához
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!