Mennyi idő alatt lehet megtanulni angolul olyan szinten, hogy műszaki és egyéb dolgokat érthetően el tudjak olvasni és beszélgetni is tudjak "érthetően"?
Bemagolod a 3000 leggyakoribb angol szót, mellette angol felirattal filmek (több évados sorozat), nem az a lényeg, hogy értsd, hanem, hogy szokd a nyelvet. Veszel egy alap nyelvtankönyvet, pl. kis angol nyelvtan, csak 200-500 Ft között van és benne vannak az alapok. Ezek mellett fogalmazást írsz az elejétől kezdve, nem muszáj leírni. Például mész a buszon és megpróbálod magadban angolul megfogalmazni az addigi tudásod alapján, hogy merre mész vagy a szobád körülírod stb.
Illetve az új szavakkal kifejezéseket alkotsz, ez segít a szavak megmaradásában.
Ja és ezzel gyorsan lehet haladni, én 4-5 hónapja kezdtem el angolul tanulni ezekkel a technikákkal. Előtte 9 évig tanultam angolt, de szinte a nulláról kezdtem (az érettségim tavaly 28 %-os lett).
Ajánlom az ötévötnyelv oldalt, sokat segített nekem, egyrészről én utáltam nyelvet tanulni, de segített eloszlatni, ezt a negatív véleményt, másrészről rengeteg jó technikát leír. Pl. Anki program, vagy szótanulási módszer, a passzív tudás aktivizálása stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!