Hat hét alatt mennyire esélyes a középfokú angol vizsga szóbeli részére felkészülni, ha úgy hat éve nem beszéltem?
Ebből nem nagyon derül ki, miért mondod, amit mondasz. Próbáltad, vagy volt ismerősöd, aki próbálta?
Kíváncsi vagyok, akinek az írás-olvasás ment rendesen, az mennyi idő alatt készült föl közép(-vagy felső)fokú szóbelire. Persze, az az igazság, hogy így is-úgy is nekimegyek. :)
első vagyok. azért írtam, mert mindenki tapasztalja, hogy a nyelvvizsga más, mint egy nyelv a való életben.
Azt írtad, hogy olvasol angol szöveget, írsz is angolul, régebben még beszéltél is. Ez nagyon jó, mert ezek szerint ha beszélned kellene egy idegen nyelvűvel, megállnád a helyed. Én is ezt tartom fontosnak, hogy valaki ne legyen elveszett egy idegen országban.
A nyelvvizsga viszont másképp működik. Vegyük a híres origós tesztet. Egy ismerősöm olyan angol tanárhoz járt, akinek a férje amerikai. Volt olyan teszt,amit még ő sem tudott megoldani. A nyelvvizsgáknál az hozza meg a biztos sikert, ha a feladatokat jól begyakorolja az ember. Mert így tudja, hogy mire számíthat. És 6 hét szerintem erre nem elég. Ezért írtam azt,amit. Aztán majd meglátjuk :)
6 éve nem beszéltél...
Egyáltalán semmit nem gyakoroltál?
Ha igen, akkor elég csekély az esély, jó vizsgára.
De:
Ha majdnem minden nap gyakoroltál 10-15- percet, akkor 6 hét alatt fel tudsz készülni, HA MINDEN NAP ANGOLOZOL LEGALÁBB fél órát!!!
majd kérünk élménybeszámolót
márciusban lesz a vizsga?
ha írni-olvasni szoktál naponta, akkor az tök jó. Én nyelvvizsga előtt kb 2 héttel 2-3naponta összejártam ismerősökkel, akik szintén nyelvvizsgára készültek és alkalmanként 3 órát lehúztunk úgy, hogy csak angolul beszéltünk. kidolgoztiuk a tételeket meg a napi megbeszélnivalókat is angolul beszéltük meg. és így meglett, pedig előtte sokáig én se beszéltem angolul :)
szerintem menni fog :)
17:38
Megírom majd, hogy sikerült! Igen, márciusban szeretnék menni, de még nem tudom, melyiket válasszam - origón állítólag nem a szóbeli a húzós, de róluk azt is hallani, hogy előnyt jelent, ha náluk készülsz fel, ami elég ellenszenves.
20:44
Köszi szépen, végre valaki tapasztalatból beszél! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!