Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hol tudok panaszt tenni, ha...

Adónia kérdése:

Hol tudok panaszt tenni, ha utólag derül ki, hogy az általam választott nyelvtanfolyam minősége messze az elvárásom alatti?

Figyelt kérdés
A kérdés sajnos azért merült fel, sikerült olyan tanfolyamot választanom, amely a hirdetett 10 alkalom helyett végül csak 7 alkalmat jelentett ( ua. tandíjért) Tankönyv helyett rossz minőségű fénymásolt papírokat kaptunk, és a befizetés feléről kaptunk csak adószám nélküli nyugtát.

2014. okt. 19. 17:35
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A nyugta miatt a NAV-nál.
2014. okt. 19. 17:47
 2/5 anonim ***** válasza:

És már kértél tőlük visszatérítést? Próbálkozzál a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságnál nfh.hu. Ők megpróbálhatnak békéltetést, tehát rábírni a céget, hogy önként fizesse vissza neked a nem teljesített szolgáltatások árát, de ha erre nem hajlandók, akkor marad a bírósági út, amit viszont úgyse fogsz meglépni, mert nem olyan nagy az az összeg, mint az időráfordítás és a macera. Egyébként minden szolgáltató cégnél ki kell, hogy írva legyen, hova lehet fordulni panasszal. Ez sokszor a települési jegyző.

Melyik ez a nyelviskola? Az internet nyilvánosságának nagy az ereje, tedd közhírré mindenhol, köztük itt is, melyik cégtől óvakodjanak az ismerőseid. De fogd fel tanulópénznek: olyan komolyabb céggel, amelyik nem ad számlát, nem szabad üzleti kapcsolatot létesíteni, illetve ki kellett volna követelni a számlát, de legalábbis a nyugtát.

2014. okt. 19. 18:36
 3/5 A kérdező kommentje:
A nyelvtanfolyam hirdetőjėvel probáltam beszélni, illetve hangot adni kifogásomnak. Gyanús volt már az első órán ,hogy az volt a legfontosab, hogy hoztuk-e a tandíj első részét, majd köv. alkalommal a masodik részt. Akkor már kezdtem ideges lenni és rákérdeztem, hogy egyáltalan tartottak-e tanfolyamot vagy ez az első. Az órát adó sértődve válaszolt, hogy folyamatosan vannak tanfolymaink. Az óra utan, mivel nem kaptunk szabályos bizonylatot utána néztem jobban a dologanak. X. Y több városban hirdet tanfolyamokat (lovari, eszperanto, német). Minden évben más elnevezésű weblapon ( x.y nyelvstúdió, L.M. nyelviskola). Szerintem nem ceges formában működik , de hogy akkor miként , azt nem tudom. Az informáciok nem nyugtattak, és úgy döntöttem nem akarom folytatni a dolgot. Telefonon felhivtam a szerv
2014. okt. 19. 19:41
 4/5 A kérdező kommentje:

Telefonon felhivtam ismét a szevezőt (a második órát ő tartotta) , de elzárkózott a díj visszatérítéstől, de még azt is letagadta, hogy találkoztunk és tanfolyamán részt veszek. Na ekkor betelt a pohár! Bíróságnak valóban nincs értelme, de a többi lehetőséget érdemes ezek szerint kihasználni. A legnagyobb hibát nyilván én követtem el, mert nem néztem alaposan utána a hirdetőnek. De talán tanulsággal tudok szolgálni, aki előtte áll nyelviskola választásnak. Alaposan utána kell nézni, leinformálni a nyelviskolát , tanfolyamot. Ha valami kétely merül fel , ne válasszuk.

árkó

2014. okt. 19. 20:14
 5/5 anonim ***** válasza:
Hahó! Félbehagytad magadat! De egyébként nyelvtanfolyamra csakis bejáratott neves iskolába szabad menni.
2014. okt. 19. 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!