Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen a SVÁB nyelvjárás? A...

Milyen a SVÁB nyelvjárás? A németek megértik a sváb nyelvet?

Figyelt kérdés
Milyen a SVÁB nyelvjárás? A németek megértik a sváb nyelvet?

2014. okt. 12. 20:04
 1/5 A kérdező kommentje:

Bocsánat,javítanék:

Nem sváb nyelv,hanem sváb dialektus *

2014. okt. 12. 20:06
 2/5 anonim ***** válasza:
Nekem anno azt mondta a némettanárom, hogy olyan német nyelvjárások vannak, hogy alig értik meg egymást az emberek, ha más nyelvjárású helyre mennek BELFÖLDÖN. Nem úgy, mint nálunk, hogy az egész országban megérted a magyarokat, mert nálunk csak pár dologban térnek el a nyelvjárások (például a palócoknál a nyitottabb á hang, ilyenek).
2014. okt. 13. 15:00
 3/5 anonim ***** válasza:

Nekem van szerencsém köztük élni. Borzalmas, én rettentő nehezen értem. A többi német viszont gond nélkül megérti, akárhonnan is jönnek, legalábbis akiket ismerek.

Hsllgass meg egyszer svájciakat németül. Mégrosszabb...

2014. okt. 18. 09:26
 4/5 anonim ***** válasza:
Csak megerősíteni tudom az előttem szólokat. Ismertem 2 bajor srácot, akik egy faluból származnak és némettudással SEMMIT nem értettem abból amit mondtak én meg rájuk szóltam egy Wie bitte? felkiálással és átváltottak köznyelvi németre.
2015. aug. 21. 23:50
 5/5 anonim ***** válasza:

#4:

A németek legalább át tudnak váltani egyből Hochdeutsch-ra. Én Ausztriában élek, itt az emberek legnagyobb része egyszerűen képtelen nem dialektusban beszélni, számukra az irodalmi, németországi német nyelv kvázi egy idegen nyelv, amit nem tudnak jól beszélni.

2020. dec. 23. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!