Megcsináltam, letettem, meglett nyelvvizsgát. Szerintetek miért van az, hogy így "lebutítják" a nyelvvizsgát? Nagyon-nagyon sokszor ezt hallom.
Elsősorban azért, mert a felsőoktatási intézményeken és a közszférán kívül senkit nem érdekel a nyelvvizsga.A versenyszérában nem kérik, hanem azt mondják az állásinterjún, hogy "let's continue in English, then" és akkor kiderül, hogy bezsél-e az illető vagy nem...interjúztattam már jó pár embert és a nyelvvizsga ésa nyelvtudás sajnos köszönő viszonyban sincsen egymással. Így mivel csak a fenti két tényezőt érdekli ezért a nyelvvizsga szervezők sem veszik vészesen komolyan.
Mondom ezt úgy, hogy van két felsőfokúm az egyik gazdasági és egy középfokúm....kellett a sulihoz a plusz pontok miatt. Az más tészta, hogy mivel folyamatosan használom a melóban van is mögötte valós tudás, de felsőfokú nyelvvizsgával is hallottam már nyekeregni embereket és volt akinek súlyos nyelvtani és értelmezési hiányosságaik is voltak.
Szóval ez már a felnőttek játszótere,a vizsgát megcsinálhatod náluk, felkészülhetsz rá, kifizetheted és teljesítheted, de a valós nyelvtudási szintedet rád bízzák, ez a te érdeked és a te életed. Ez őket nem érdekli. Amúgy egy középfokú nyelvvizsgával külföldön kb nem adnak el, de nagyon sok mindent nem ért az ember.A könyvekben lévő és a való életben használt nyelv között hatalmas különbség van.
Csak egy példa:
(magyar nyelvkönyv külföldiek számára, középfokúra felkészítő)
"Ma reggel olyan fényesen süt a nap, hogyha Ervin hazatér, az egész család elmehetne rókagombát szedni az erdőbe a kis patak mentén."
Na ez nem a hétköznap beszélt magyar nyelv, amire szükség van a boldoguláshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!