Mi az angol középfokú nyelvvizsga szóbeli menete? (lent)
Nincs tanárom így mást nem tudok megkérdezni.
Azt tudom hogy témakörök vannak (pl. itt jól le van írva hogy mik [link] de innentől hogy megy?
Értem ezt úgy, hogy pl. kihúzok egy témakört és még abból húzok tételt, vagy a témakörből bármi, vagy a témakörből minden, vagy ők kérdeznek nekem meg csak válaszolni kell, stb?
Őszintén fogalmam sincs, de most kicsit rápörögtem a témára, hogy jó lenne egy nyelvvizsga.
Köszönöm a válaszokat.
Milyen típusra szeretnél menni? origós a link?
Én a telcről tudok mesélni ha érdekel...
Origós a link, tehát ezt írom le.
Két vizsgáztató lesz, az egyikkel társalogsz, a másik jegyzetel. A vizsga diktafonra lesz felvéve, persze kérik a beleegyezésed. (Érdemes belemenni, mert ha tegyük fel 1-2 pont hiányzik, hogy meglegyen a szóbelid, akkor újra tudják hallgatni, ha fellebbezel.)
1. Bemész, megkérik, hogy ellenőrizd le az adataidat, majd elkezdik a vizsgát.
2. A vizsga elején kihúzol két képet, ezek közül ki kell választanod pár másodperc alatt a számodra szimpatikusabbat, majd ezután kihúzol egy szituációt. A kiválasztott képet és a kihúzott szituációs feladatot az egyik vizsgázó félreteszi, és elkezdődik a vizsga első része.
3. Bevezető társalgás a vizsgáztatóval. Megkér, hogy mutatkozz be röviden, majd veled kapcsolatban további kérdéseket is feltehet, ha úgy látja, hogy segítő kérdésekre van szükséged.
4. Ezután a kezedbe adja az általad választott képet, röviden el kell mondd, hogy mit látsz a képen, majd a 15 téma egyikéhez kapcsolod, és azzal kapcsolatban is beszélsz.
5. Ezt követően a kezedbe adja a szituációs feladatot, lesz rá körülbelül fél perced, hogy felkészülj rá. (A szituációs feladat magyarul van megfogalmazva, így véletlenül sem fordulhat elő, hogy félreérted a feladatod. Ezek a szituációs feladatok a hétköznapi élet egy-egy momentumát ragadják meg.)
6. Vége a vizsgának.
Én Origón voltam, szerintem korrekt vizsga, ha normálisan készül az ember, akkor nem lehet semmi bökkenő a vizsgán.
Remélem részletesen leírtam mindent.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!