Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Szerintetek angol-német...

Szerintetek angol-német tanárszakra felelőtlenség volt így elmenni?

Figyelt kérdés
Angolból C2-es anyanyelvi vizsgám van, imádom a nyelvet, és mások elmondása alapján van is a nyelvekhez tehetségem, de természetesen angolból nem volt nehéz dolgom,általános iskola óta tanulom. Németet viszont csak gimi 2. évétől kezdtem , órákon szinte nem csináltunk semmit. Önálló tanulással felküzdöttem magam B2-es középfokú nyelvvizsgáig,és középszintű érettségit tettem belőle. Erre a szakra egy emelt szint volt a követelmény, én ezt angolból tettem le, viszont úgy érzem, németből nagyon nagy hiányosságokkal jöttem ide, és megfelelő alapok nélkül nehéz most jó eredményeket elérni. Természetesen küzdök, de C1-es szintről kezdik az oktatást, ami kicsit kétségbeejt. Szerintetek önálló tanulással fel lehet hoznom magam az elvárt szintre?
2014. szept. 29. 19:08
 1/7 anonim ***** válasza:

Figyi, ne parázz. Az egyetemen és a főiskolákon az, hogy milyen jegyet kapsz nem feltétlenül van összefüggésben a háttértudással. A másik ez nem nem középiskola itt senki nem a jó jegyekre hajt, mert nem ez a lényeg, hanem, hogy folyamatosan fejlődj.

Mondok egy példát, gazdaságin tanulok, minden közgáz háttér nélkül, a matekom sem volt valami híres 70%-os középszintű. Analízisből (80%-os bukási arány) én gond nélkül átmentem, míg a 96%-os emelt szintű érettségivel érkező csoporttársamnak a következő évben is fel kellett vennie, mert mindhűrom vizsgán elhasalt, szóval te ne azzal foglalkozz, hogy másoknak mi van, hanem azzal, hogy te mit tudsz magadból kihozni...az, hogy neked B2-d van csak most hátrány, de később előny lesz, mert te tanulni fogsz, ők meg vélhetően úgy vannak vele, ennél már nincs fentebb és semmi fejlődét nem fognak mutatni.

Hajrá és ne parázd túl. A jegyek meg tényleg nem fontosak, hidd el van olyan tárgy, ahol egy kettes felér egy ötössel.

2014. szept. 29. 19:34
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszod!! Igazad van teljesen abban,amit írtál, bár itt a hangsúly nem az eredmények van,inkább a tapasztalatlanságomon,és a nyelvi lemaradásomról! :) De köszönöm,elgondolkodtató,amit írtál.:)
2014. szept. 29. 20:08
 3/7 anonim ***** válasza:

Hova jársz?

Szegedre?

2014. szept. 29. 20:13
 4/7 anonim ***** válasza:
Persze, hogy fel. Eleve az egyetemen ha akarod, ha nem, ragad rád a nyelv, hiszen heti 10 órában azt hallod, plusz a kötelező olvasmányokat olvasod. Ezen kívül olvassál még mondjuk kortárs szépirodalmat, és a tévét nézd németül. Hosszú távon semmi problémád nem lesz.
2014. szept. 29. 20:24
 5/7 A kérdező kommentje:
ELTE-re járok. Köszönöm a válaszokat!
2014. szept. 29. 20:35
 6/7 A kérdező kommentje:
De Szeged lett volna a második választásom. Sok jót hallottam róla, főleg a nyelvszakokról.
2014. szept. 29. 20:37
 7/7 anonim ***** válasza:
Ugyan ezen a tanárszakon vagyok az ELTE-n, most másodéves. Ha van kérdésed nyugodtan dobhatsz egy privátot
2014. okt. 3. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!