Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Bármikor nyelvvizsgázhatok?...

Bármikor nyelvvizsgázhatok? Nincs megadott időpont? Hogy pl van novemberben meg májusban?

Figyelt kérdés
Angolból előrehozott érettségit szeretnék tenni most májusban (tizedikes vagyok). Nem akarok két évből osztályzóvizsgát tenni (bát nem nagyon tudom, miről szól), szóval inkább kiváltanám nyelvvizsgával. Addig - májusig - van időm letenni?
2010. jan. 21. 18:21
 1/9 anonim ***** válasza:

Ki lehet váltani? Erről nem is tudtam.

Vannak előre meghatározott vizsgaidőpontok. Ez a központoknál változó.

Amúgy én nem kapkodnám el ezt az érettségis dolgot.

Pl. ha tovább akarsz tanulni, akkor elég kemény pontokra lesz szükség.

Lehet, hogy most írsz egy 90%-os közepet ami nem rossz, de lehet negyedikben meg simán menne a 100%...

Azért gondold át...

2010. jan. 21. 18:23
 2/9 anonim ***** válasza:
a nyelvvizsga kozponttol fugg. nalunk, itt pesten, pl. van(legkozelebb) februarban is.videken nem tudom hogy mukodik.
 3/9 anonim ***** válasza:
Az érettségit semmivel nem lehet kiváltani. Egyébként vannak meghatározott nyelvvizsgaidőpontok, minden központnak máskor. Azokra kell jelentkezni, általában egy hónappal előtte.
 4/9 anonim ***** válasza:

2. vagyok(:

nem valthatod ki. ha emeltet tezsel, akkor a egy kozep nyelvvizsga jar vele, d a ketto egymast nem uti.tehat emelt erettsegi+nyelvviszga oke, de a nyelvviszga nem jar erettsegivel.

12-es vagyok, nalunk jelenleg a ketto nem valtja ki egymast, de ki tudja... lehet, addigra valtozik.

2010. jan. 21. 18:26
 5/9 anonim ***** válasza:
Ő nem az érettségire gondol, hanem az osztályozó vizsgáról...
2010. jan. 21. 18:27
 6/9 anonim ***** válasza:
Én nem tudom mi az az osztályzó vizsga, de az tuti, hogy vannak megadott időpontok, amikor nyelvvizsgázhatsz. Ahol le akarod tenni, ott járj utána, mikor vannak. Én a rigó utcain voltam 2003-ban, tavasszal és ősszel voltak a vizgsák. Akkor még egyébként az érettségit szerencsére ki lehetett váltani vele:)
2010. jan. 21. 18:32
 7/9 anonim ***** válasza:
Összefoglalva az eddigieket: Előrehozott érettségi előtt osztályozóvizsgát mindenképpen kell tenni, nyelvvizsgával nem lehet kiváltani. A nyelvvizsga az érettségitől teljesen független, és az adott vizsgaközpont által meghatározott időpontokban lehet tenni. És végül: tényleg fel vagy-e készülve az osztályozóvizsgákra (ami nehezebb lehet, mint az érettségi)/érettségire/nyelvvizsgára?
2010. jan. 21. 21:28
 8/9 anonim ***** válasza:

Nézz meg több nyelvvizsgát, ne csak az ismerősök által dicsért intézetet válaszd. www.nyak.hu itt megtalálod az összes akkreditált (államilag elismert) nyelvvizsgát, ezekből mazsolázhatsz :) megtalálod a vizsgahelyeket és az időpontokat is, na meg az árakat. itt a fórumon sok szó esett már 1-1 vizsgatípusról, kifejtették már többen mi a különbség az egy- és a kétnyelvű vizsgák között, vitáztak már a legjobb vizsgarendszerről.. Olvasd át őket, mert biztosan találsz hasznos infót.

Én sem hallottam olyanról, hogy kiválthatod az osztályozókat egy nyelvvizsgával.. Régebben, 2004-ig lehetett egy középfokú nyelvvizsgával kiváltani az érettségit, de ez mint írtam, megszűnt. Azóta egy emelttel kapsz egy középfokút.

A nyelvvizsga drága, 20e körül van + tanfolyam és tanár... Az emeltszintű ezzel szemben ingyenes, ad pluszpontot, és középfokút. Azért sem tanácsolom feltétlen a nyelvvizsgát, mert ha továbbtanulsz, a diplomához lehetséges, hogy szakmai nyvizsgát fognak kérni, ami megint 20e körül van, és ezesetben az általános vizsga nem számít. Viszont a szakmai egyenlő az általánossal, fordítva nem.. :S ha pedig majd idővel felsőfokút akarsz, akkor végképp felesleges a középfok..

Tényleg gondold át, próbálj teszteket megoldani ere is, arra is, kérd ki a tanárod véleményét, beszéld meg a szüleiddel. (ha tényleg majd továbbtanulsz, talán a most 'kidobandó' 20e jól jöhet majd később is :P)

2010. jan. 22. 12:05
 9/9 anonim ***** válasza:

Pedig két évből van

osztályozó

2018. jún. 13. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!