Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Akinek felsőfokú angolja van...

Akinek felsőfokú angolja van az hol tanulta meg a nyelvet?

Figyelt kérdés
2010. jan. 19. 19:01
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Netről, magamtól. Egyszerűen angolul kell filmet nézni, könyvet olvasni akkor is, ha eleinte nehezen megy. A net korlátlan tára az angol szavaknak, kifejezéseknek. A rádióban szinte csak angol nyelvű zene megy, mi kell még?
2010. jan. 19. 22:26
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Filmeket nézd angolul, kezdetben magyar felirattal, majd válts angolra. Közben jegyezz le ismeretlen szavakat és nézd meg mit jelent. Ha már megy felirat nélkül, akkor már érted. Beszélni más dolog, ha van rá tehetséged ráérzel, ha nincs akkor veszel nyelvkönyveket. Tanárra ne költs, fölösleges.

Nekem szerencsém van, könnyen ráérzek a nyelvekre, hátha neked is:)

2010. jan. 19. 22:44
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Addig olvasgattam angolul (2-3 évig a napi olvasmányaim kb. fele-kétharmada angol volt), amíg rám nem ragadt. A dolognak annyi a "titka", hogy ne azért olvass angolul, mert angolul akarsz tudni (akkor kínszenvedés), hanem azért olvass angolul, mert olyan dolgok érdekelnek, amik csak angolul hozzáférhetők. Mondjuk amikor a 90-es évek közepén gimnazista voltam és bejött az internet (ami akkor még szenzációnak számított), akkor rengeteg olyan témáról olvastam internetről letöltött szövegeket, amik Magyarországon tök ismeretlenek voltak, tehát _csak_ angolul lehetett hozzájuk jutni. Így az angol nyelv tanulása számomra nem valami kényszer volt, hanem az angol volt az a nyelv, amin sok téma _egyedül_ előfordult. (Pl. ezért nem tudtam jól megtanulni a németet, mert németül semmi sincs, ami nincs angolul vagy magyarul - ellenben mostanában pont ezért kezdek kedvet kapni az oroszhoz...) Érdeklődj valami iránt, ami magyarul nincs, csak angolul (igazából egy bizonyos szint fölött a világon kb. minden téma ilyen), és akkor nem lesz kényszer az angol olvasás.
2010. jan. 19. 23:47
 4/9 anonim ***** válasza:
11%
" németül semmi sincs, ami nincs angolul vagy magyarul"...azért ez egy eléggé elhamarkodott kijelentés...
2010. jan. 20. 00:55
 5/9 anonim ***** válasza:
Egyetemen, főiskolán! + kimennek 1-2 félévre Erasmus ösztöndíjjal külföldre, és úgy. Most az h nézel filmeket,meg netezel, nem biztos h elég.
2010. jan. 25. 11:39
 6/9 anonim ***** válasza:
80%

Nyelviskolába jártam, hogy a középfokúm meglegyen, ott elég jól megtanítottak, utána nem volt nehéz "szintet lépni".

Folytattam az olvasást, filmnézést angolul, ja meg kimentem fél évre Angliába egyetemre, az is elég nagy segítség volt :)

2010. jan. 26. 12:52
 7/9 anonim válasza:
suliban + magamtól. Általánosban kezdtem, és kb 8 éve tanulok már angolul. A suliban meg jártam angolfaktra. Ennyi. Nekem most lett meg, amúgy ECL-en voltam. :)
2010. márc. 16. 18:26
 8/9 anonim ***** válasza:
Én egy évig jártam tanfolyamra, ott tanultam meg igazából angolul, letettem a középfokút. Egy évre rá felsőfokút. Egyedül készültem fel rá, rengeteg jó tankönyv van, meg nyelvtankönyv (Cambridge-es). És az egynyelvű szótár is elengedhetetlen. Én a filmnézésben meg olvasásban nem igazán hiszek, önmagában (szerintem) nem elég.
2010. júl. 20. 09:29
 9/9 anonim ***** válasza:
Én 10 éves koromtól tanulok komolyan, most lett meg nemrég, 18 vagyok. Szerintem hamarabb is meglehetett volna. Magántanár+ kéttannyelvű suli+jó nyelvérzék
2010. okt. 3. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!