Szerintetek így könnyű lenne tanulnom románul?
Figyelt kérdés
Csak azért gondolkodtam rajta,mert tetszik a hangzása és érdekes nyelvnek tűnik (de van pár 1-2 rajta kívül is amit kipróbálnék).Tudom hogy nem a leghasznosabb nyelvek között van,de ha tanulnám is,nem ez számítana.
Elég könnyű lenne ha:
1.Tudok már franciául (szóval már tanultam 1 újlatin nyelvet)
2.Tudok angolul is (de gondolom a francia lesz akkor már inkább hasznosabb)
3.Tanulok oroszul is.(Abból középfoktól nem nagyon messze vagyok,alapfok felett,nem tudom jobban elmondani)
Gondolom ezek a nyelvek a szavak meg a nyelvtan miatt is segítenének,de mégis,sokkal jobban megkönnyítenék?Azt meg tudná tippelni valaki,hogy pl. az alapfok elérése mennyi idő lenne a felsorolt háttértudással?
2014. szept. 15. 22:40
1/2 anonim válasza:
Gőzöm nincsen, milyen a román nyelv, de az biztos, hogy minél több nyelvet tudsz, annál könnyebb megtanulni az újabbat. Az agyad hozzászokik a szavak memorizálásához, a nyelvtan rendszereéséhez, nyilván lesznek rokon jelenségek. Hogy mennyi idő, az az intenzitástól függ, alapfokon általában egy év alatt meg lehet tanulni egy nyelvet.
2/2 anonim válasza:
ha tudsz franciául akkor elég könnyen fog menni, nyelvtana nemsokban tér el, pl. mi az összetett múltat használjuk az egyszerű múlt helyett, vagy az előidejű jövő, ez már a románban régen kikopott de a franciák használják a mai napig, vagy a régmúlt idő, ahol a többi újlatin összetett segédigés alakban használja, mi románok pedig egyszerű alakban. A lényeg hogyha egy újlatint beszélsz, akkor beszéled a többit is, de ezt nem merem állítani hogy tanult nyelv esetében is így van e, nekem román az anyanyelvem, és megértem mind az olaszokat, mind a spanyolokat, franciákat, portugálokat. Mikor egyetemre jártam Debrecenben, voltak az egyetemen francia és olasz diákok. Én románul beszéltek hozzájuk, ők olaszul és franciáúl, semmi akadály nem volt abban hogy megértsük egymást, egy idő után elkezdtük dúsítani a nyelvet, egy mondaton belül vegyesen voltak a román-olasz-francia szavak, rofrit-nak hívtuk ezt, de úgyan ezt a keverést megértette az is, aki előtte életében nem halotta ezt a keverést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!