Hogyan tanulhatnám meg az angol nyelvtant, ha semmi kedvem hozzá?
Nem tudom mikor milyen igeidőt kell használni, de valamiért mindig jól tippeltem, ezáltal a nyelvtan dolgozataimra volt, hogy 3-ast, de általában 4-est kaptam. Egyetlen nyelvtani szabály sincs a fejemben. A szórend nagyjából tiszta, szinte mindig hibátlanul oldtam meg a feladatokat, melyben összekevert szavakból kellett mondatot alkotni. Igazból azthiszem a magyar nyelvtan sem különb, még az alany, állítmány, főnév, melléknév stb. mibenléte is homályos, egy kicsit gondolkoznom kell a jelentésükön.
Nagyon jó angol tanárom volt, de így is képtelen voltam és vagyok átlátni az angol nyelvtant. Egyébként elég jó nyelvtudásom lenne, de a nyelvtannal állandóan gondban vagyok. Nem tudok leülni és megtanulni, meg nem is értem. Zavar, hogy nem tudom, ezért ez a kérdés is, de nem tudok erőt venni magamon.
Néhány esetben valahogy ráérzek, hogy mit hová kell írni, hogyan hangzik jól a mondat, de ezt semmilyen nyelvtani szabállyal nem tudom megmagyarázni.
Kérdésekkel sem tudok szolgálni. Csak azt tudom, hogy nem vagyok jó nyelvtanból. A szóbeli feleleteimre szinte mindig ötöst kaptam, az indoklás szerint helytelen nyelvtannal beszéltem de nagy szókinccsel rendelkezem, ami képes a nyelvtani hibákat kompenzálni. A gyakorin ha valaki kérdezte mit hogyan kell leírni, majd belementek a nyelvtani fejtegetésbe én már azt sem tudtam hol vagyok, miért úgy kell írni.
Vannak ilyen IRC üzenetek, pl. xy has quit IRC. Itt azon gondolkodom, hogy was a múlt idő, akkor miért nem xy was quit IRC. Most valószínűleg jó nagy hülyeséget írtam, de tényleg nem tudom. Nem tudom mikor van egyszerű jelen, folyamatos jelen és a többi, nem ismerem fel, hogy x dolog milyen időben van írva, vagy nekem milyen időben kellene írnom.
I'm bad in finding new people for being friends or any other reason. I need help. I don't trust in my language knowledge because of my grammar. On eBay, this knowledge is more than enough to speak with Chinese sellers, but I wanna be better. I wanna be better than Google Translate. :D
Sok hiba van benne?
a múlt idő nem "was" xdd a was a to be múlt ideje... nem valami külön szó.
És egyébként a ragozásról hallottál már a dr houseos példánál?
I was
you were
he was
we were
they were.
Ennyi.
Mondtam, hogy nem tudom. :D
Hallottam róla, ismerős. Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!