Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Közép alatti nyelvtannal,...

Közép alatti nyelvtannal, közép beszéddel Euroexam, Telc, vagy Origó vizsgára menjek?

Figyelt kérdés

Csináltam egy szintfelmérőt. A nyelvtanom Telc szerint A23 (huszonhárom) szint lett, a beszéd B1.

[link]

Ha gyakorlom az egészet, szerintetek melyik nyelvvizsgára érdemes menni? Beszélni szeretek, merek is. Diplomához kell, államilag elismert szükséges.

A Telc-cel próbálok barátkozni most, tudom, hogy szótárazni nem lehet, de ez nem riaszt vissza.

2014. szept. 2. 20:25
 1/8 anonim ***** válasza:
Telc. Én is azon voltam, nekem az tűnt a legkönnyebbnek és legbarátságosabbnak.
2014. szept. 3. 20:05
 2/8 anonim ***** válasza:

Origó egyből kizárva, ha a nyelvtan nem nagyon megy!

Szerintem is a Telccel próbálkozz! Sok sikert! :)

2014. szept. 3. 22:04
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszaitokat!
2014. szept. 4. 07:51
 4/8 anonim ***** válasza:
Azért a telc sem annyira könnyű. Ott is sokan elbuknak a szövegértésen, ami egy domináns eleme a vizsgának.
2014. szept. 4. 07:56
 5/8 anonim ***** válasza:
Persze, hogy a Telc sem könnyű, de a többihez viszonyítva ez a legkézenfekvőbb. Euro-n van Lückentext (vagy ha nem németre mész, akkor értsd úgy, hogy hiányzó szavak beírása anélkül, hogy azok meglennének adva), ezen sokan buknak.
2014. szept. 4. 15:28
 6/8 anonim ***** válasza:

Én úgy voltam vele anno, hogy bármit, csak az Origo-t vagy az ECL-t ne. Euroról nem tudok sokat, de ez a kettő nagyon szivatós, főleg nywlvtanban. Persze, a Telcen is kell gondolkodni nyilván. Könnyű alatt nem azt értem, hogy 15 perc alatt összedobod hibátlanra, nyilván nem A1-es szintről van szó, de számomra az volt a legszimpatikusabb, legkellemesebb. Nekem a szóbeli az simán ment, az írásbelin én is törtem a fejem elég rendesen, de még így is ezerszer könnyebb, mint az Origo. De ahogy látom neked fordítva van, és ehhez is a Telcet ajánlom, ott a szóbeli ugye könnyebb, cikk alapján kell vitatkozni és ahol én voltam, ott a vizsgáztatók halál jófejek voltak.

Sokak szerint a Telc nem egy elismert nyelvvizsga, de nekem továbbtanuláshoz kellett pluszpontnak, oda meg tökmindegy volt, hogy milyen, csak középfokú legyen.

A szótárazást meg ne is sajnáld, időd túl sok úgy sem lenne arra, hogy ott keresgéld a szavakat, max párat. Meg nem is kíván olyan egetrengető szókincset szerintem. És a szövegek közül sem kell mindent érteni, csak a kulcsszavakat. Érdemes megpróbálni, én azt mondom.

2014. szept. 4. 18:27
 7/8 A kérdező kommentje:

Oksa, köszi az új válaszokat is! :)

A Telcet fogom választani, már be is iratkoztam ma egy Telcet propagáló iskola egyéni tanfolyamára. Nyelvvizsgáztató tanár fog tanítani, de egyedül engem.

45 percet adnak így 2.800 Forintért. Talán kicsit soknak tűnik, de 2.000 Forintért lettek volna olyan öreganyók itt a városban, akik azt mondták, hogy vigyem minden könyvem, és adjak teljes infót a Telc követelményeiről. :)

Egyébként azt kihagytam, hogy egy Euroexamon már voltam felkészületlenül. Ott elcsúsztam, de emiatt nem okolhatom magát az EuroExam vizsgarendszerét. Ellenben sok emberi hibát elkövettek a szervezésben, ezért vacilláltam, hogy újramenjek az Exam egy másik vizsgapontjára, vagy Telcezzek egyet?

Telc lesz belőle. Nekem is diplomához kell, utána jó eséllyel kimegyek Ausztriába dolgozni (Informatikai fejlesztés).

2014. szept. 4. 20:33
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia, valószínűleg már későn írok, de ha gondolod még megnézheted a DExam-ot is. [link]

Állítólag könnyű vizsga tesóm és néhányan az osztálytársaim közül is ezen voltak, és azt mondták, korrekt vizsga, és nem is nehéz. :)

2014. szept. 5. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!