Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » He doesn't fancy ... The room...

He doesn't fancy ... The room in a week a. To paint b. to be painted c. Paint d. Having to paint A jó megoldás a D- de nem értem miért van ez. Mit jelent a mondat? Nem képzelte hogy ki kell festenie a szobát egy héten belül?

Figyelt kérdés
2014. aug. 29. 11:09
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Ott kell hogy legyen még az a to is, amit most kifelejtettél. Likely to do sg - valószínűleg fog valamit csinálni.

He is to come: úgy van, hogy jön, tervbe van véve, hogy jön. Itt leginkább a szórend nem stimmel, olyan nincs, hogy "he is probably to come", ezt a szerkezetet csak bizonyos melléknevek mondhatják magukénak a likely-n kívül, mert itt a melléknév az alany jelzője lesz, pl he is sure to come, de a probably mint határozószó a mondat elejére kell, hogy jöjjön, tehát úgy, hogy Probably, he is to come.

Fiú vagy vagy lány és hány éves? Csak hogy tudjam, hogy kivel levelezek.

2014. aug. 29. 21:00
 12/15 A kérdező kommentje:

Igen, igazad van lehagytam a to-t.

3o éves férfi vagyok. 4 éve tanulom az angolt .

2014. aug. 29. 22:01
 13/15 anonim ***** válasza:

A 9-est nem vettem észre.

"a.I am sorry, I am forgot to." Biztos, hogy ez volt odaírva? Mert akkor biztos nem ez a megoldás. Ha nincs benne a 2. felében az "am", akkor lehetséges, ha már nem írhatja meg a leckét.

b.I am sorry, I have forgotten: Nekem ez teljesen jó, gördülékeny, nem tudom, miért minősíti a könyv rossznak. De ahhoz semmi köze nincs, kinek mondom, a tanárnak vagy a haveromnak, ez a nyelvtant nem befolyásolja.

2014. aug. 29. 22:28
 14/15 A kérdező kommentje:

Igen , elgépeltem , igazad van . Máskor jobban figyelek

+to. - am

Nyelvtanitást , esetleg nem vállalsz?

Sajnos nincsen pénzem , viszont vannak angol regényeim cserébe. Budapesti vagyok.

2014. aug. 30. 08:41
 15/15 anonim ***** válasza:
Épp most hagytam abba, mert a munkahelyemen is elég a munka. De ha kérdésed van, arra válaszolok privátban is.
2014. aug. 30. 08:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!