Van itt olyan, aki középfokú nyelvvizsga után önálló felkészüléssel próbálta meg a felsőfokot?
mennyit "erősítettél rá" a középszintre?milyen nyelvről/nyelvvizsgafajtáról volt szó?
az a helyzet,én elég stabil középfokon állok angolból,németből is..már mindkettőből megvan a
középfokúm.
/angol:ECL,német:ÖSD/
Közben rendszeresen,lelkiismereteen magamtól itthon készülgetek,tanulgatok több hónapja mindeféle feladattípust..Most se időm,se energiám nem lenne hónapokat egy magántanárra,tanfolyamra szánni...(fél év múlva államvizsgázom:O de nem ezért akarok felsőfokot,elég lenne a középfok is a diplomához..
tudom lehet megtérüéne a befektetés(sőt biztos h.csak nyertnék vele)de gondoltam megpróbálnám így is a felsőfokot.Érdemes lenne?
tudom így nem könnyű megítélni,mivel nem ismeritek a felkészültségemet,csak kiváncsi vagyok hasonló élményekre,tapasztalatokra.
*megtérülne
*mindenféle
Én angolból nagyjából középfokon állok. Még nincs nyelvvizsgám, de van 3 hónapom, hogy letegyem. Felsőfok kellene a plusz pontok miatt.
Itthon én önállóan gyakorlom a nyelvtant, fogalmazásokat írok, olvasok, és angolul nézem a filmeket, TV csatornákat.
A tanárral ált. beszélgetünk, meg hallásutáni feladatokat csinálok.
Lehet, hogy egyeüdl is meg lehet csinálni. Igazából ha jól megy a nyelvtan, akkor csak a szavakra kell rágyúrnod.
én is hasonló módon csinálom.sokféle feladattípust(levélírás,nyelvtanozás,szótárazás+tvzés,újságolvasás.. stb..kombinálok,így nem is unalmas:)
magamon azt vettem észre h.talán megérné megpróbálni...de még nem döntöttem el 100%san h.melyik nyelv, melyik nyelvvizsgatípus lenne az ideális..végülis senki nem kényszerít,siettet...a pénz az egyetlen amit veszíthetek:(
szia, azóta németből már megvan a felső is, de én a középfokot tettem le anno egyedül. Alapfokról-középfokra tök egyedül jutottam. Szerintem nem leletetlen, a nyelvtani részt, a szavak tanulását meg lehet oldani egyedül is, a magnóhallgatást szintén.
Nyelvvizsga előtt viszont nem árt pár órát venned magántancsinál, a beszéd gyakorlása végett.
ok.köszi:))
amúgy mostanában egyre inkább hajlok arra,h.az angolt csináljam meg,ECL-t...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!