Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » A TOEFL-nyelvvizsga mennyivel...

A TOEFL-nyelvvizsga mennyivel nehezebb, mint egy középfokú BME-nyelvvizsga?

Figyelt kérdés

2014. aug. 25. 19:32
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha jól tudom, akkor a TOEFL vizsgán mindenki ugyan azt írja, nincsenek szintek és a pontszám alapján sorolják be a nyelvtudásod. Külföldi egyetemek általában megadják, hogy hány pontot kell elérni, hogy náluk tanulhass. Amit neten találtam, az alapján 120/87 ponttól már b2 szinten vagy.
2014. aug. 25. 22:00
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen, de mennyivel nehezebb egy b2 szintet írni TOEFL-n, mint BME-n.
2014. aug. 25. 23:26
 3/5 anonim ***** válasza:

Hát ezt nem tudom megmondani, ha konkrétan egy TOEFL vizsgaeredményt akarsz honosítani akkor nem hiszem, hogy megéri.

Annyit tudok mondani, hogy ECL c1 után 120/107 pontot értem el.

2014. aug. 25. 23:59
 4/5 anonim ***** válasza:
* sajnos nem én, hanem egy ismerősöm :)
2014. aug. 26. 00:01
 5/5 3537445 válasza:
100%

Kicsit pontosítanék az első válaszoló válaszán, 47-65 között B1, 68-82 között B2 és 83-120 között C1-es szinten lehet honosítani, tehát a 87 pont az úgy a C1 alja kb.

Amúgy én most voltam TOEFL nyelvvizsgán, magabiztosan beszélek angolul sőt az egyetemen is csak angol nyelven tanulok de ami nekem szokatlan volt, hogy teljesen számítógépes volt és mikrofonba kellett beszélni.

Velem ellentétben erre készülj fel ha TOEFL-re mész, hogy a speakingnél semmilyen visszajelzést nem kapsz esetleg vizsgáztatóktól hogy milyen vagy, csak azt látod, hogy megy az idő.

TOEFL-re akkor érdemes inkább menni, ha egy külföldi egyetemen akarsz továbbtanulni vagy külföldi munkahelyen kérik ÉS ha már biztos vagy benne, hogy legalább C1-es szinten beszéled a nyelvet. Azért gondolom így mert ha egy pl. 75 pontos TOEFL-t írsz ami elvileg B2-es szint akkor 2 évig arról lesz papírod, viszont 2 év alatt simán el lehet jutni C1-re, akár C2-re is.

Szóval ha nem rendkívül sürgős akkor várd meg amíg C1-es szinten vagy és akkor menj TOEFL-re, addig pedig jó a BME-s nyelvvizsga is.

2015. jan. 16. 01:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!