Megéri holland nyelvet tanulni vagy diplomázni belőle? Jobb lenne, mint mondjuk egy angol v. német diploma?
Én holland szakos vagyok, rengeteg állásajánlat van azoknak, akik tudnak hollandul, főként multicégek keresnek holland tudással embereket. Ha megnézed a diákmunkákat, nem egy van, ami holland/német/angol/francia tudású diákot keres.
Viszont mostani eszemmel nem mennék holland szakra. Nem ad műveltséget, mint mondjuk egy töri vagy magyar szak, tényleg csak egy nyelvtudást ad, amit viszont önszorgalommal is megszerezhetsz, ha van megfelelő anyagod. Mostani eszemmel ráírnék facebook-on egy hollandosra, elkérném tőle a könyveket (mert ugye neten kapjuk meg őket, és ki kell nyomtatni), és egyedül tanulnám egy olyan szak mellett, ami tudást is ad, úgy értem, olyan tudást, amivel műveltebbnek érezheted magad. Ha lenne pénzem, nem is járnék egyetemre, csak intenzív nyelvtanfolyamokra...
De a lényeg, hogy igen, a holland nyelv elég hasznos tud lenni.
L23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!