Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan szeressem meg újra?

Hogyan szeressem meg újra?

Figyelt kérdés
Régebben imádtam nyelveket tanulni, angolt is, meg németet is, most viszont valamiért megutáltam. Talán mert tudom, hogy sok munkához kötelezően kérik. Komolyan, a saját országomban lassan egy senki leszek, mert csak a saját nyelvemet beszélem tökéletesen, nem pedig egy másik nemzetét.

2014. aug. 13. 14:04
 1/1 anonim ***** válasza:
Rossz oldalát nézed a dolognak. Légy büszke a saját anyanyelvedre, mert a miénknél szebb nincs a világon. De egy okos ember egyszer azt mondta, "annyi ember vagy, ahány nyelvet beszélsz". Nagyon jó érzés, mikor biztonsággal tudod, hogy nem tudnak átverni külföldön, tudsz tájékozódni, segítséget kérni, ugyanígy fordítva, mikor te vagy a századik, akit a külföldi turista megállít, hogy hol egy patika, és te végre el tudod neki magyarázni, mert beszéled a nyelvét. Üdv, egy nyelvtanár.
2014. aug. 13. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!