Melyik nyelvvizsga könnyebb?
Figyelt kérdés
Szeretnék nyelvvizsgát tenni B2 szinten.De nem tudom,hogy hova menjek.Az Origó nem tetszik,úgy hogy oda nem,mert van ott valami "labor" is szóbelin.Sajnos,nagyon stresszelős vagyok,és a szóbelitől eleve félek,mert páros vizsgák vannak,és egy teljesen idegen emberrel kell vizsgázni.Idegenekkel amúgy se tudok valami jól elbeszélgetni,ha meg ideges vagyok még rosszabb,makogok.Van olyan nyelvvizsga ahol a szóbeli nem olyan kemény?És mit tehetnék az idegességem ellen?2014. aug. 12. 18:28
1/6 A kérdező kommentje:
Esetleg valami könyv ami segíthet fejleszteni a beszédkészségemet?
2014. aug. 12. 19:24
2/6 anonim válasza:
A labor az a hallott szöveg értése,az mindenhol van.Én a BME egynyelvűt ajánlom.Voltam a próbanyelvizsgájukon,nagyon könnyű az írásbeli,a szóbelinél meg csak te mész be egyedül.Az sem nehéz.Az a lényeg hogy minél többet mondjál belekérdezés nélkül.
3/6 anonim válasza:
Pedig én az origot ajánlom, nekem elsőre sikerült,pedig nagyon izgulós vagyok, ájulásig izgulok:D
14/l
4/6 anonim válasza:
Középfokút az Euro-nál csináltam, de nem ajánlanám, mert ugyan az írásbeli könnyű volt, de szóbeli annyira nem ment. Igaz, így is sikerült, de nem valami jó százalékkal.
Viszont lényegében ugyanezzel a tudással mentem el egy évvel később felsőfokút csinálni a City&Guilds-hez, és sikerült. Ott nincs páros feladat a szóbelin, egyedül vizsgázol.
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitok!A Telcet és az ECL az nem olyan könnyű?
2014. aug. 13. 18:59
6/6 anonim válasza:
Én ECL-t csináltam.Nem a legkönnyebb.Annyiban jó,hogy nincs nyelvtani feladat de ha kevés a szókincsed bajban leszel ugyanis a levélíráson kívül sehol nem lehet szótárt használni.A szóbelije meg páros.És egymással is kell beszélgetni igaz csak az elején.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!