Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyik nyelvvizsga könnyebb?

Melyik nyelvvizsga könnyebb?

Figyelt kérdés
Szeretnék nyelvvizsgát tenni B2 szinten.De nem tudom,hogy hova menjek.Az Origó nem tetszik,úgy hogy oda nem,mert van ott valami "labor" is szóbelin.Sajnos,nagyon stresszelős vagyok,és a szóbelitől eleve félek,mert páros vizsgák vannak,és egy teljesen idegen emberrel kell vizsgázni.Idegenekkel amúgy se tudok valami jól elbeszélgetni,ha meg ideges vagyok még rosszabb,makogok.Van olyan nyelvvizsga ahol a szóbeli nem olyan kemény?És mit tehetnék az idegességem ellen?
2014. aug. 12. 18:28
 1/6 A kérdező kommentje:
Esetleg valami könyv ami segíthet fejleszteni a beszédkészségemet?
2014. aug. 12. 19:24
 2/6 anonim ***** válasza:
60%
A labor az a hallott szöveg értése,az mindenhol van.Én a BME egynyelvűt ajánlom.Voltam a próbanyelvizsgájukon,nagyon könnyű az írásbeli,a szóbelinél meg csak te mész be egyedül.Az sem nehéz.Az a lényeg hogy minél többet mondjál belekérdezés nélkül.
2014. aug. 12. 20:15
 3/6 anonim ***** válasza:
60%

Pedig én az origot ajánlom, nekem elsőre sikerült,pedig nagyon izgulós vagyok, ájulásig izgulok:D

14/l

2014. aug. 13. 02:36
 4/6 anonim ***** válasza:

Középfokút az Euro-nál csináltam, de nem ajánlanám, mert ugyan az írásbeli könnyű volt, de szóbeli annyira nem ment. Igaz, így is sikerült, de nem valami jó százalékkal.

Viszont lényegében ugyanezzel a tudással mentem el egy évvel később felsőfokút csinálni a City&Guilds-hez, és sikerült. Ott nincs páros feladat a szóbelin, egyedül vizsgázol.

2014. aug. 13. 11:42
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitok!A Telcet és az ECL az nem olyan könnyű?
2014. aug. 13. 18:59
 6/6 anonim ***** válasza:
Én ECL-t csináltam.Nem a legkönnyebb.Annyiban jó,hogy nincs nyelvtani feladat de ha kevés a szókincsed bajban leszel ugyanis a levélíráson kívül sehol nem lehet szótárt használni.A szóbelije meg páros.És egymással is kell beszélgetni igaz csak az elején.
2014. aug. 13. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!