Olyan weboldal vagy könyv, ami hiba nélkül tartalmazza az egész német nyelvtant?
Nem tudom, hogy gondolod az egész nyelvtant, felsőfokon-e, de ez a könyv szerintem magába foglalja az összes nyelvtant (középfokon): [link]
Ennek a könyvnek még van alapfoka is :)
Köszi! Én tök kezdő vagyok még. Te ebből a könyvből tanultál?
Nekem ezek vannak meg:
o Német nyelvtan 222 pontban - Scheibl György
o Német nyelvtan a középiskolák számára - Karácsony Lajos és Tálasi Istvánné
o Német nyelvtani ABC gyakorlatokkal - Maklári Tamás
1. vagyok
Szerintem szerezz tanárt vagy valakit, akivel beszélgethetsz :) Én nem ebből tanultam a nyelvtant, de amit eddig suliban tanultam, minden benne van a könyv alapfokú változatába.
Ezekből a könyvekből tanultam suliban:
Az A1, A2 és B1 könyvek :)
Ha teljesen kezdő vagy, akkor semmiképp se nyelvtan könyvvel kezd a tnulást.
Sokkal nagyobb hasznát veszed kezdőként pl. egy utiszótár tanulmányozását.
Javaslom, ha teljesen kezdő vagy, tényleg keress nyelvtanárt vagy kezdő tanfoyamra iratkozz be.
Minden német nyelvtan könyvre általánosságban igaz, hogy csak már bizonyos alaptudás megléte után használható sikeresen.
Kezdőként tehát semmiképp sem nyelvtan könyv. Utiszótár viszont annál jobb.
Egy német szótárt is hasznos lesz majd beszerezni, ha magasabb szintre akarsz jutni. A grimm-féle szótárak a legjobbak jelenleg.
Tudom, ez egy mesekönyv, de én ezzel kezdtem (16 évesen). Nagyon megkedveltette velem a német nyelvet és erre elég könnyű építeni:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!