Hány idegen szót célszerű naponta megtanulni?
Nem elég egyszer megtanulni, rendszeresen ismételni is kell.
Elmúlt évben nekem 3ezer új szót sikerült megtanulnom, ami olyan 8-9 naponta. Ha valaki komolyabban veszi 20-30-at is meg tud tanulni, de érdemes olyan tempót választani ami hosszútávon is tartható.
Nem érdemes számolni. Az én agyam például úgy működik, hogy még ha hajnal 3-kor félálomban is olvasok valamit (elsőre), lehet, hogy nem rögzül hosszú távon, de amikor másodszor találkozom az adott szóval/kifejezéssel, megtörténik a felismerés, és sokkal tovább megmarad.
A nyelvtanulásban az a szerencsés, hogy folyamatos gyakorlás/használat esetén újra és újra találkozol egy adott kifejezéssel, és az ismétlések hatására jól elraktározódik.
Én egyébként ritkán tanulok csak szavakat. Sokat olvasok, nézek filmet, és inkább közben tekerek/olvasom vissza újra és újra, amíg meg nem jegyzem a szavakat/kifejezéseket. Persze szótárazom közben, de ritkán nézem vissza a kiszótárazott szavakat, hogy most akkor megtanulom mindet. Persze néha szoktam, hasznos is, mert hát ismétlés :)
Hülyeség számolgatni, meg hülyeségnek tartom azt is, hogy leülsz gép/könyv elő kifejezetten azzal a céllal, hogy megtanulj X szót.
Nézd angolul a filmeket, olvass angolul, használd a netet angolul, így fogsz igazán jól angolul megtanulni, és életszerűen használni a nyelvet, nem úgy, hogy egy könyv felett görnyedsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!