Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Német nyelvből szókincs...

Német nyelvből szókincs bővítés. Tudtok nekem ehhez ajánlani valamit?

Figyelt kérdés
3 év után újra kezdtem a németet és szeretném bővíteni a szőkincsemet, tudok valami olyan könyvet/ internetes forrást, ahol valamilyen szinten rendszerezve/kigyűtve vannak a német szavak- magyar jelentése.

2014. aug. 3. 19:58
 1/9 anonim ***** válasza:
79%

Az ilyen könyvet szótárnak hívják.

De ha a szßokincsedet akarod növelni, akkor olvass eredeti német szöveget.

2014. aug. 3. 20:01
 2/9 szakor ***** válasza:

pl.:

[link]

2014. aug. 3. 20:09
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors "választ"

nemrég láttam egy csajnál utazás közben egy könyvet amiben különféle témák voltak ,a végén meg a legtöbb szó ki volt gyűjtve a témakör végén. Az a baj időm nem engedi,hogy mindig leüljek szöveget fordítani és abból kiírni az ismeretlen szavakat, csak hétvégente. Most nyáron melóba menet van időm, néha meló közben, ha hazajövök gyakorlom a nyelvtant, szövegeket hallgatok. Szeptembertől folytatom az egyetemet és azért gondoltam,írok hátha tud valaki valamit, utazás- meddő időket, szerintem a leghatékonyabb lenne valami kigyűjtött forrással/könyvel foglalkozni.

2014. aug. 3. 20:14
 4/9 A kérdező kommentje:
Tökéletes köszönöm a linket!
2014. aug. 3. 20:20
 5/9 anonim ***** válasza:
Az olyan szótárakat, amelyek nem betűrendben, hanem témák szerint tartalmazzák a szavakat, tematikus szótárnak nevezik. Ilyen néven keresd őket!
2014. aug. 3. 20:32
 6/9 anonim ***** válasza:
[link] Remélem segít, ez egy egynyelvű szótár. A könyvek között szerintem ez a hasznos: [link] A végén társalgási témák vannak és a hozzátartozó szavak. Az alexandra könyvesboltban láttam, szerintem ott találsz ilyet :)
2014. aug. 3. 21:24
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a segítséget! :)
2014. aug. 4. 09:19
 8/9 anonim ***** válasza:

Én ezt szeretem a legjobban. Van benne szószedet, jó kis témák, feladatok, szövegek, és szituk is.

[link]

2014. aug. 4. 17:56
 9/9 anonim ***** válasza:
1000 Fragen und 1000 Antworten :) szinten jo
2015. szept. 6. 09:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!