Szerintetek egy nap mennyit érdemes hallgatni idegen nyelven műsorokat? Illetve, ha minden nap hallgatja valaki, rögtön lesz hatása?
Én mivel 2 nyelvet tanulok,szeretném hallgatni mind a kettőt.Eddig főleg egy idegen nyelven(francia) hallgattam a csatornákat (TV5MONDE),de akkor volt,hogy egy nap 2 órát is.Most pedig orosz csatornákat szeretnék hallgatni.
Mit gondoltok,mikor érdemes,ha tanulom a nyelvet,akkor utána,előtte,esetleg tartsak szünetet,és akkor?Érdekelne ti hogyan hallgattok idegen nyelvű műsorokat tanulás céljából.A nyelvvizsgától még kicsit messzebb állok,de gondoltam,minél hamarabb kezdem,annál jobb.Most vagyok A2-es szinten franciából,oroszból nagyon kicsit feljebb.
Szerintem annyit érdemes megnézni amennyihez kedved van, ha csak azért ülsz le mert muszáj sokkal nehezebb lesz odafigyelni.
Elég sok időt kell a tv előtt tölteni mire meglesz az eredménye(több hónap), kezdetben nagyon lassan fogsz haladni és keveset érteni, de ha megszokod gyorsan sokat lehet fejlődni. Az is sokat segít, ha naponta olvasol. Nem feltétlenül kell nagy regényeket, ha csak 1-1 fejezetet olvasol az újságból az is jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!