Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angol középfokú, de hogyan?...

Angol középfokú, de hogyan? Ezzel a tematikával sikerülhet?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Szükségem lenne az angol nyelvvizsgára. Angol tudásom nagyjából a nulla mellett áll, mind nyelvtanilag mint pedig szókincsileg. Az érettségi is nyögdécselve sikerült, pláne az írásbeli része. Így tehát a nulláról kezdem, legalulról.

Most azonban szükségem lenne rá a diplomához. Időm még bőven van rá, de úgy egy év alatt szeretném elsajátítani a középfokú nyelvvizsgához szükséges tudást.

A következőt állítottam össze magamnak, hogy talán így menni fog a nyelv megtanulása. Azt, hogy pontosan mit (esetleg hol, miből) is kellene tanulni

Angol kisokos (mint nyelvtan + szókincs)

+

speakenglish.hu kifejezései

+

Rosetta stone (leginkább szintén szókincs és mondatszerkezetek)

+

kiejtés (hangok pontos kiejtése, fonetikus írás, hogy mikor már tanulok tudjam mit hogyan kell ejteni, így pedig remélhetőleg a legtöbb szót helyesen ki tudom majd mondani)

+

angol szövegek, újságok, cikkek, blogok és/vagy fórumok olvasása

+

angol történetek, hírek, sztorik, szövegek, blogok stb. hallgatása

+

ritkán kvízek és tesztek, feladatok kitöltése.

Mi erről a "tematikáról" a véleményetek? Természetesen kezdetleges tematika, csak távpontokat írtam, hogy miket gyakorolnék, tanulnék. Mi a véleményetek róla? Így ezzel a tematikával ha valóban ezeket csinálnám sikerülhet? Esetleg valami felesleges belőle, vagy valamivel még kiegészítenétek?

Ha naponta nagyjából 2-3 órát tudok rá szánni, akkor szerintetek a nulláról mennyi idő alatt tudnám elsajátítani a középfokúhoz szükséges nyelvtudást? Nagyjából természetesen, nem várok hajszálpontos távpontokat, mert ez is emberfüggő..:)

Előre is köszönöm mindenkinek!

2014. júl. 17. 10:37
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem tudom mennyire jó, de egy oldalt ajánlanék:

duolingo.com

Lehet már magyarul angolt tanulni, igaz bétában.

És leírják,hogy amerikai angolt tanítanak, de nagy százalékban csak azonos a britt angolban...

Néhány oldal, amik talán segítenek:

[link]

[link]

hírekhez mondjuk:

[link]

2014. júl. 17. 12:43
 2/2 A kérdező kommentje:

A dualingónak utána néztem különböző fórumokon. Bő 80%-ban az volt a döntő, hogy angolul nem lehet vele megtanulni, mert nagyon általános és meg nem ragadó tudást ad, még az alapfokúhoz mérve is.

Ez mennyiben igaz szerinted?

A másik oldal valóban jónak tűnik, sőt...:D köszönöm!

Továbbra is várom a véleményeket, ajánlatokat, ha valakinek van.:D

2014. júl. 18. 09:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!