Angol sorozatot felirattal, vagy inkább anélkül nézzek, ha azt szeretném, hogy jobban megértsem a beszédet?
Figyelt kérdés
Amerikai sorozatokat már néztem angolul felirattal, és anélkül. Felirat nélkül is megértettem azokat, amiket már láttam egyszer.
Viszont most ki akartam próbálni, hogy egy brit sorozatot nézek felirat nélkül, és alig értettem valamit.. Skins sorozat.
Töltsek le hozzá angol feliratot, vagy inkább nézzem így tovább, és próbáljak nagyon koncentrálni? Hogy ér többet?
2014. júl. 11. 14:33
1/1 anonim válasza:
Először használd az angol feliratot, egy pár rész erejéig. Ezalatt megszokod a színészek hangját, intonációját, megtanulsz jópár gyakran használt kifejezést esetleg. Utána legyen ott a feliurat, de hacsak lehet, ne nézd. Én úgy szoktam, hogy csak az utolsó pillanatban kukkantok oda, ha nem értettem pontosan. Vagy ha van idő, ellenőrzésképp, hogy jól értettem-e. Ezt megint csináld egy pár résznél. Ezután pedig mehet felirat nélkül. Ha nem értesz valamit, lépj vissza, és hallgasd meg újból. Azt fogod észrevenni, hogy egyre kevesebbet kell visszalépni. Én a Mentalistát és a Férjem védelmében című sorozatokat néztem így, évad végére maximum egyszer-kétszer kellett megállítani. De ehhez maximális csend és nyugalom kell nekem, amikor a család alszik. Ha kikapcsolódásképp nézek sorozatot, akkor felirattal teszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!