Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Érdemes arabul tanulni?

Érdemes arabul tanulni?

Figyelt kérdés
Ezen kívül angolul és németül beszélek, angol lesz a főszakom. Az arabot most kezdtem el hobbiszinten, érdemes a későbbiekben komolyabban is foglalkozni vele?

2014. júl. 4. 10:46
 1/10 anonim ***** válasza:

Hogy érdemes-e azt nem tudom, de hobbiból én is szeretnék tanulni...bocsi, hogy nem a kérdésre válaszolok de tudnál tippet adni hogyan kezdjek hozzá?

Egyébként talán akkor érdemes, ha tervezel kimenni arab országba

2014. júl. 4. 10:50
 2/10 A kérdező kommentje:

Én egyik internetes ismerősömtől tanulok skype-on, de egyébként nagyon sok videó van fent a youtube-on. Többnyire angolul vannak és érthetően elmagyarázza.

Pl. ez: https://www.youtube.com/watch?v=kzUOUTGa3yI#

vagy ez: https://www.youtube.com/watch?v=ityVW2gR0Rs

és ezt is néztem, de az ismerősöm azt mondta, hogy ne az írás tanulásával kezdjem, először csak hallgassam a szavakat. https://www.youtube.com/watch?v=QSLtNmRflBU

2014. júl. 4. 11:05
 3/10 anonim ***** válasza:
11%

nincs értelme!

Tanulj: angol, német, lengyel, horvát nyelvet mint hogy arabot.

Az egy dolog hogy nehéz, de teljesen felesleges is.

Csak akkor ajánlom ha: minimum németből és angolból felsőfokú nyelvvizsgád van!

2014. júl. 4. 11:35
 4/10 anonim ***** válasza:
59%

Szerintem érdemes,mert:

1.Ha már tudsz 2 hasznos nyelvet,akkor utána mindegy mit tanulsz

2.Ha neked tetszik,akkor azért már alapból érdemes.

3.A ritkább nyelvek közé tartozik.Lehet,hogy kereslet nincs rá annyi,mint egy másik nyelvre,de annál jobban megfizetik.

2014. júl. 4. 13:04
 5/10 anonim ***** válasza:
9%

Utolsó:

Az érveid haszontalanak és semmitjelentőek.

1) ha már tudsz 2 hasznos nyelvet akkor már mindegy mit tanulsz...

Honnan tudod, hogy tud és beszél 2 hasztnos nyelvet?

2)Ha neki tetszik akkor tanulja csak, így van

3) ritka nyelv... hmm, igen, ritka... viszont annál kevesebb szükség van rá.

Egyszóval: értelmetlen

Ez olyan minthogyha egy dél-afrikai munkához pl. svéd nyelvet beszélnél, semmi haszna

2014. júl. 4. 14:01
 6/10 anonim ***** válasza:
71%
Én tanulok arabul, már sok mindent megértek, írni és olvasni is megtanultam pár hét alatt. 2 éve tanulom, de mivel jó a nyelvérzékem, könnyen megy, bár nehéz nyelvnek mondják. Én csupán hobbiból tanulom, illetve azért, mert a párom arab. De sosem tudhatjuk, mikor lesz szükség rá. :) 18/L
2014. júl. 4. 19:48
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

az arab, mint ritka nyelv? 27 országban hivatalos nyelv az arab, ellenben pl a svéddel, amit említett valaki

Akkor érdemes, ha már tudod, hogy arab országok felé szeretnél orientálódni, külföldön dolgozni. Bár például az olajországokban mindenki beszél angolul, sőt a munkahelyeken is általában angolul kommunikálnak egymással, mert annyi a külföldi munkaerő. Arabra nem nagyon lesz szükséged a boldoguláshoz - kivéve ha pl afrikai arab országba mész dolgozni (pl Egyiptom), ahol még írni-olvasni se tudnak sokan, nemhogy angolul. Tisztelet a kivételnek.

Magyarországon azért nem igazán lehet vele mit kezdeni. Ha otthon akarsz dolgozni, élni, akkor inkább pl franciát tekinthetünk "hasznosnak". Vagy európai munkavállalásnál ugye a célország nyelvét.

2014. júl. 5. 08:55
 8/10 Péter飛多 ***** válasza:
100%

az első és legfontosabb, hogy szeresd, jah és ne feledd, ,,ahány nyelvet tudsz, annyi ember vagy."

én is arabul tanulok, nagyon szeretem és a többi nyelv tanulását is könnyebbé tette. sok kapu megfog nyílni előtted, ha komolyan fogsz foglalkozni vele.

(japán, kínai, angol, német, toki pona nyelveket tanulok/ beszélek)

F/20

2014. okt. 5. 21:50
 9/10 anonim ***** válasza:
Még az érdekel,hogy milyen szinten megy az angol és a német?
2014. okt. 6. 22:54
 10/10 anonim ***** válasza:
92%
5.te "okoska" honnan szeded, hogy teljesen haszontalan és értelmetlen??!!! Ha megtanulja profi szinten és talál vele munkát, akkor nagy hülyeséget mondtál. b.) hisz még le is írta a kérdező, hogy németül és angolul is beszél, erre megkérdezed asszem a 4.- től, hogy honnan szedi, hogy tud azokon a nyelveken?! először tájékozódj, ha osztod az eszet, de még vlm: NE VEDD El EL A KEDVÉT a kérdezőnek és ne oltsd le őt, h teljesen fölös az, amit épp tanul!!!
2014. okt. 30. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!