Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan készülhetnék fel a...

Hogyan készülhetnék fel a legjobban emelt szintű angol érettségire?

Figyelt kérdés
Szeretem magát az angol nyelvet, most leszek 12.es , már van középszintű angol érettségim, és jövőre szeretnék emeltet tenni belőle. De tudom ,hogy elég nagy a különbség a kettő között, és ezért szeretném olyan emberek véleményt kitenni ,akik sikeresen tettek 4es vagy 5ös emelt angol érettségit,hogy ők hogy csinálták meg. Mert nálunk a suliban nem készítenek fel rá ,ezért kellene magamtól megoldanom.
2014. jún. 27. 16:21
 1/3 anonim ***** válasza:

Én most megyek anglisztikára, ősszel tettem le az emelt szintű angol érettségit 87%-kal. Nálunk a suliban azt mondták, hogy a fakt nem lett volna olyan erős, mert sokan jelentkeztek rá olyanok is akik csak középszintűre akartak menni, úgyhogy inkább elmentem külön tanárhoz. Közben sokat is gyakoroltam, interneten minden nap angol anyanyelvűekkel levelezek még ma is. Ha gondolod, vagy van még kérdésed, írhatsz és megpróbálok segíteni. :)

18/L

2014. jún. 27. 23:20
 2/3 anonim válasza:

Szerintem a legjobb készülési mód az, ha megcsinálod az összes(!) korábbi emelt angol érettségit. Mivel elég régóta van már, és meg van határozva, hogy mi a követelmény, azt vettem észre, hogy elég átfogó képet adnak a korábbi feladatsorok. Persze a levélírás az más, mert ott nincs aki kijavítsa (hacsak nem mész magántanárhoz, vagy van olyan ismerősöd aki segít), de ha nem sok nyelvtani hibát követsz el, és a levélformát betartod, nem lehet nagy baj.

Én most emelteztem előrehozottan májusban, és 96% lett. A szóbelire a 1000 Questions 1000 Answers c. könyvből tanultam (a felsőfokúból), azt mondják az a legjobb, mást nem néztem, így nem tudok véleményt mondani. Talán referenciaként annyit, hogy a szóbelim hibátlan lett.

Sokat segít természetesen az angol nyelvű sorozatok, filmek, könyvek, Youtube-videók nézése/olvasása, nekem az angoltudásom nagyon nagy része innen származik, főleg a szókincs, ami emelt szinten igencsak hasznos lehet.

2014. jún. 28. 14:46
 3/3 anonim ***** válasza:
én különtanárhoz jártam, fakultációra is. Szóbelin 3 pontot vesztettem, úgy hogy semmit se tanultam rá. 67 százalékos lett.
2014. jún. 29. 05:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!